• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najčudniji kućni ljubimac koga ćete videti: Bezbojni okati žabac iz sela Zagorica

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žabac Milentije već šest godina je ljubimac porodice Jovanović. On voli društvo, ali još živi samačkim životom, dok mu vlasnici ne nađu odgovarajuću životnu saputnicu

  • 0
Žabac Milentije

Foto: RINA

Iako se kao kućni ljubimci u domovima širom Srbije viđaju psi i mačke, sve je više i neobičnih mezimaca poput zmija, hrčaka i miševa.

I retko ko bi se usudio da u kući drži pravu pravcatu žabu, tačnije žapca.

Jovanovići iz sela Zagorica kod Topole ipak su se odlučili za ovu životinjicu koja budi interesovanje svih koji kroče u njihovu kuću.

- Naš Milentije je čudan i ko god ga vidi postavi nam hiljadu pitanja. Ipak, za ovih nekoliko godina pokupio je mnogo simpatija.

Kupili smo ga u pet šopu pre šest godina, jer je i nama privukao pažnju čudnim izgledom. On je jedinstven, bar ovde kod nas niko ništa slično nije video.

Nema pigment kao što inače imaju žabe, zbog čega su mu oči još više došle do izražaja“, rekao je za RINU Dragan Jovanović.

Milentije voli društvo, ali još vodi samački život. Zbog toga njegovi vlasnici planiraju da mu uskoro obezbede adekvatnu pratilju.

- Kad smo ga doneli delovao je izgubljeno, ali smo se brzo sprijateljili. Milentije se hrani insektima, a osnovna hrana mu je slična onoj za ribice. Do sada nije naišao na žabicu koja bi mu osvojila srce, ali se nadamo da će s proleća biti prilike“, kaže Dragan.

U većini slučajeva žabe se drže u kući, ali kao figurice. Po Feng šuiju, veruje da donose novac i berićet. Jovanovići su se izgleda ipak odlučili za malo drugačiju, življu i skakutaviju varijantu - za ljubimca.

Video: Pogodite ko su: Gram njihovog otrova ubija 100 000 ljudi, imaju svoju armiju i čuju se na kilometar!

(RINA/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari