• 0
 ≫ 

Lajkovački Snupiji radost su porodice Jeftić: Prvi stigao sa par meseci, sada ima 87 naslednika

 ≫ 

Iz njihove uzgajivačnice ovi divni kućni ljubimci pronašli su svoje mesto u mnogim domovima

  • 0
pas, bigl, lajkovac

Foto: RINA

Mnoge generacije odrastale su uz čuvenog Snupija. Umiljat, pametan i druželjubiv, takvog ga svi pamte. Ovaj pas koji je prepoznatilj u čitavom svetu, dao je ideju jednom Lajkovčaninu da uzgajajući čuvenu bigl rasu pokrene neverovatan biznis i to sasvim neočekivano. Zoran Jeftić je jedan od retkih proizvođača i uzgajivača ove jedinstvene rase pasa u Srbiji za kojim su željne sve zemlje Evrope, jer je upravo bigl rado viđen kućni ljubimac.

- Ideja je došla sasvim spontano, u želji da imamo mi našeg kućnog ljubimca, sin je želeo da nabavimo bigla jer obažava crtani sa njegovim likom. Kada smo nabavili prvog psa imao je 52 dana starosti i u naš dom nije stigao kao poklon već smo ga kupili. Kako je vreme prolazilo on je dobijao dosta naslednika, tačnije taj broj je sada već 87 - kazao je Zoran za RINU.

Ova rasa pasa, potekla je iz Engleske, ali je utočište pronašla upravo u Srbiji u domaćinstvu Jeftić. Iz njihove uzgajivačnice ovi divni kućni ljubimci pronašli su svoje mesto u mnogim domovima. Ipak, ova na izgled umiljata rasa, najbolje se pokazala u lovu na divljač. Lukavi su tragači i sposobni da stignu mnoge životinje, pa čak i brze zečeve.

- Oni su najstariji psi goniči na svetu, odlično su se pokazali u lovu, na prostoru Srbije, imaju trag, njuh, glava im je uvek spuštena u lovu, i tako markiraju teritoriju, specijalnost su im divlje svinje, lisice i dugouhi zečevi. Sa čak 32 takmičenja vratili su se sa osvojenih 29 prvih mesta - izjavio je Zoran.

Mnogi ovakvih biglova, zbog svog lepog lica, dugih ušiju, i šare po telu, Lajkovačkom prugom stigli su do mnogih rezidencija širom Evrope, a novi psi krenuće uskoro put Belorusije i Kanade.

Video: Preslatki tek rođeni retriveri se bore ko će prvi da sisa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari