• 15
 ≫ 

Nesvakidašnja scena u selu kod Aleksinca: Keruša Azra usvojila mačiće bez majke

 ≫ 

Kaže da su Azra i njena "deca" prava atrakcija u selu

  • 15
Sekica Tošić iz aleksinačkog sela Dobrujevac, Aleksinac, kučka Azra  usvojila mačiće Foto: Telegraf/D.K.

"Ja to u životu nisam videla, brinula sam se da će ih podaviti, a ona ih čuva kao da su njeni mladunci", ovako šezdesetšestogodišnja Sekica Tošić iz aleksinačkog sela Dobrujevac komentariše nesvakidašnje prijateljstvo njene Azre i mačića koji su ostali bez majke.

Njeni gosti i komšije sa nevericom gledaju kako keruša mace nosi u ustima po dvorištu, kao što to čine i mačke, liže ih, štiti, pa čak im dozvoljava da i da je sisaju.

Sekica kaže da je Azra u njeno domaćinstvo stigla pre oko mesec dana, otprilike u vreme kada je nestala mačka koja je omacila dva mladunčeta.

- Mačići su ostali na tavanu, pa kada smo primetili da im majke nema, spustili smo ih u dvorište. Strahovala sam da će ih Azra napasti, da će im otimati hranu. Međutim, dogodilo se čudo, ne samo što ih ne dira dok jedu, nego se skloni dok ne završe pa onda pojede ostatak. Uživa da se igra sa njima, nosi ih sa sobom i onda skakuće oko njih, oni se penju po njoj, divota ih je gledati. Kada se umore, ona legne i pusti ih da sisaju dok se ne uspavaju. Ona nema mleka, ali mačićima to ne smeta jer na taj način imaju osećaj da su kraj majke - priča Sekica.

Kaže da su Azra i njena "deca" prava atrakcija, te da ljudi ne mogu da poveruju da su životinje koje važe za prirodne neprijatelje, sklopile takvu vrstu prijateljstva.

- Evo, tu su mi unuka i njena drugarica, i one su bile u čudu kada su videle Azru i mace. Ona je vrlo pitoma, voli da se igra ali joj je briga o mačićima na prvom mestu. Ne znam kako će se ponašati kad odrastu, ali bi mi zaista bilo čudno da tada "zarate", s obzirom na to kako ih Azra sada čuva –

zaključuje Sekica.

Video: Nesvakidašnja scena u selu kod Aleksinca: Kučka Azra usvojila mačiće koji su ostali bez majke

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari