Jedan od omiljenih ljudskih ZAČINA može da poboljša zdravlje psa: Svež ili osušen, isključivo u maloj količini

B. P.
B. P.    
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Stručnjak za ishranu pasa otkrio je da jedan začin može značajno da doprinese zdravlju pasa: nutricionista Kamerun Vajmbl otkrio je da ako u ishranu psa dodate origano, on će pomoći u borbi protiv mnogih zdravstvenih problema. Ovaj stručnjak redovno deli savete o zdravlju pasa na svom TikTok nalogu @thedognutritionist, a u najnovijem video zapisu podelio je koja su lekovita svojstva začinskih biljaka, prenosi Index.

Kako kaže, origano je prepun antioksidansa, deluje antimikrobno i predstavlja prirodno sredstvo protiv zapaljenja.

On je preporučio da vlasnici čiji ljubimci imaju probleme poput infekcija urinarnog sistema, gljivičnih infekcija ili upalu ušiju, razmotre dodavanje origana u hranu svojih ljubimaca.

@thedognutritionist
Herbs have so many healing qualities for dogs. This is your sign to do some research, check out what each of them do, and start adding them to your dogs bowl. Just avoid chives! Cam
♬ original sound - The Dog Nutritionist

Vajmbl tvrdi da postoji još mnogo začina koji poboljšavaju zdravlje pasa. Stručnjaci potvrđuju da je origano dobar za pse ako se koristi umereno. Ovaj začin ima protivupalna i antigljivična svojstva i blagotvorno deluje kod prehlada ili nadutosti kod pasa. Zbog jakog mirisa preporučuje se da se sitno seckani svež ili sušeni origano pomeša sa hranom za pse ili u domaće poslastice.

Nisu sve začinske biljke dobre kao dodaci ishrani pasa, posebno u većim količinama. Pre nego što u ishranu ljubimca uvedete bilo koji začin, prethodno se posavetujte sa veterinarom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Čim gazda ne gleda krade hranu iz tanjira: Francuski buldog u ulozi preslatkog lopova

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari