• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Postoji li tačan period posle koga treba da promenite posteljinu na krevetu gde spava i vaš ljubimac

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ne dozvolite da četvoronožni prijatelj na bilo koji način ugrozi zdravo okruženje u vašoj spavaćoj sobi

  • 0
Mačka u krevetu Foto: Shutterstock/Pixel-Shot

Užurbani životi koje vodimo često nam poremete svakodnevne planove i uobičajenu rutinu, pa ponekad zaboravimo raspored održavanja higijene u domaćinstvu, posebno kada je u pitanju promena i pranje posteljine u spavaćoj sobi.

Jorganske navlake, čaršavi, jastučnice... zahtevaju promenu posle izvesnog vremena, pogotovo ako živite sa kućnim ljubimcem, pa je jedan stručnjak podelio savete o tome zašto bi ovo trebalo da bude jedan od najvažnijih kućnih poslova.

Održavanje čistoće okruženja u kome se odmaramo i spavamo je više od udobnosti: ono je važno za zdravlje kože, prevenciju alergija i opšte blagostanje našeg organizma.

Stručnjaci iz kompanija koje se bave prodajom opreme za spavaće sobe i specijalizovani su za posteljinu, pozvali su vlasnike kućnih ljubimaca da obrate više pažnje na učestalost pranja posteljine u domaćinstvu.

Oni preporučuju sledeće:

"Ako imate kućne ljubimce koji spavaju sa vama ispod pokrivača, vašoj posteljini treba mnogo više higijene", prenosi Mirror.

pas u krevetu foto: pixabay.com

Kućni ljubimci imaju dlaku, perut i prljavštinu na dlaci i krznu i za razliku od ljudi se ne kupaju često. Njihove izlučevine i otpad sa kože se lako akumuliraju na čaršavima, što dovodi do gomilanja alergena i manje brige o higijeni.

Češćim pranjem posteljine pomažete u održavanju čistog, udobnog okruženja za spavanje koje koristi i vama i vašim ljubimcima. Pranje posteljine svaka tri do četiri dana će pomoći da se smanji količina ovih nepoželjnih zagađivača što je posebno neophodno ako neko u domaćinstvu ima alergiju na perut kućnih ljubimaca.

Mačka u krevetu Foto: Shutterstock/JulieK2

Čisto okruženje za spavanje ne samo da povećava udobnost, već je i od vitalnog značaja za održavanje ukupnog zdravlja ljudi. Redovno pranje posteljine pomaže u sprečavanju nagomilavanja bakterija, alergena i iritansa koji mogu uticati na vaš san i dobrobit. Često pranje posteljine je veoma lak i uticajan korak ka boljem zdravlju, čak i kad nemate životinju u domu.

Vlasnici ljubimaca ne smeju da preskoče nijednu nedelju kad je reč o pranju posteljine, ako žele da njihov suživot sa psom ili mačkom protiče bez neželjenih zdravstvenih problema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Njihova ljubav će vas razoružati: Ko kaže da bebe ne bi trebale da spavaju u krevetu sa psom?

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari