• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li (i koliko) pas može da utiče na intimni život vlasnika zavisi isključivo od - vlasnika!

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Moja žena kaže da sam bezosećajan kad sklonim psa iz naše spavaće sobe, a znam da to koristi kao izgovor", žali se jedan uvređeni muž

  • 1
Pas i bračni drugovi Foto: Shutterstock/Natalia Lebedinskaia

Kućni ljubimac u domu trebalo bi da bude ostvarenje zajedničke želje supružnika i obostrana obaveza muškarca i žene. Životinja ima svoj život u okviru zajednice i potrebno je da mnogo toga nauči - od dobrih higijenskih navika do poslušnosti.

U zajedničkom vaspitavanju i nezi psa treba da učestvuju oba bračna druga koji zbog životinje ne treba da zanemare svoju emotivnu svakodnevicu. Ipak, čini se da u intimnim životima parova koji u domu drže ljubimca često ima problema. O tome piše stručnjakinja za emotivne odnose kojoj se na portalu Thesun obraćaju vlasnici kućnih ljubimaca sa ličnim problemima.

Jedan oženjeni vlasnik psa napisao je pismo sa molbom da mu se pomogne, jer sa ženom ima velike probleme. Kako je rekao, ona ga optužuje da je grub i bezosećajan prema njihovom psu koga s vremena na vreme želi da skloni iz spavaće sobe. Sve u svemu, muškarac smatra da njegova žena koristi to kao izgovor da izbegne intimnosti. Ovaj 57-godišnjak već 8 godina živi sa svojom 55-godišnom partnerkom koju veoma voli, ali je primetio da se ona veoma uznemiri kad on poželi nežnosti sa njom. Priznala je da je njena prethodna emotivna veza obilovala nasiljem i zbog toga ima probleme sa intimnostima. A kad muž poželi da joj se približi, ona spomene da nije trenutak, jer je pas u sobi!

Svaki pokušaj ovog muškarca da psa na izvesno vreme izmesti iz sobe završava se ženinim negodovanjem.

"Svađa je neminovna, a žena me optužuje i da imam drugu vezu. Mislim da samo smišlja izgovore ili pokušava da započne svađu da ne bi morala da bude intimno bliska sa mnom", žali se ovaj čovek.

Savet koji je ovaj čovek dobio je krajnje realan:

"Nađite vremena da razgovarate sa suprugom i recite joj da ste zabrinuti zbog nedostatka intimnih odnosa. Intimnost ima veliku ulogu u odnosima supružnika, i razumljivo je da vas pogađa. Objasnite da ovo postaje ozbiljan problem i da ste zabrinuti zbog uticaja koji to ima na vašu vezu. Nasleđe porodičnog zlostavljanja može biti ogroman problem, pa predložite svojoj ženi da ode na razgovor kod stručnjaka".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Значи

    9. maj 2024. | 10:07

    и до тога смо стигли. Да се и о томе јавно пише.