• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Moj muž doveo je psa, strpao ga u kavez i ostavio da brinem o njemu", tvrdi jedna Britanka i traži pomoć

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužna realnost mnogih kućnih ljubimaca je da provode život zatvoreni, bez prave ljubavi vlasnika, i takve životinje obično završe na ulici

  • 0
Francuski buldog Foto: Shutterstock/Chaowalit Jaiyen

"Ne želim više da čuvam psa koga je u dom doveo moj suprug! Nisam želela životinju, ali je moj muž samoinicijativno kupio jadnog psa od prijatelja iz kafane", očajničke su reči jedne žene kojoj je dozlogrdilo da čuva neželjenog kućnog ljubimca. Ova žena, koja je zatražila pomoć i savet od stručnjaka, kako prenosi Thesun, ima 58 godina, a njen muž 61 i postali su baka i deda. Kako kaže, njihova kćerka dovodi decu svake nedelje u posetu, jedno unuče je još beba i žene ne žele da dete puzi unaokolo i skuplja stvari prekrivene psećom dlakom.

Iako je insistirala da njen suprug nabavi kavez za psa, ova žena je veoma tužna, jer pas u njemu provodi veći deo dana. Prostor oko ljubimca veoma neprijatno miriše, a žena je primorana da čisti kavez, šeta psa i raščišćava nered koji on napravi i dok je napolju.

Sve to izaziva velike rasprave među supružnicima, pa žena moli za savet.

Odgovor je bio onakav kakav i treba da bude:

"... dovođenje životinje u zajednički dom i život je velika obaveza i vaš suprug to nije smeo da uradi bez dogovora i Vašeg dopuštenja. Uradite pravu stvar: razgovarajte sa njim o tome da vratite jadnog psa onome od koga ste ga dobili.

Držati psa u kavezu po ceo dan i tako svakodnevno raditi je okrutno. Psu je potrebna i sloboda, a kavez može da mu služi kao mesto za odmor i spavanje. Imam utisak da psa ne doživljavate kao člana svoje porodice, tako da je najpametnije odvesti ga tamo gde će biti voljen".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari