• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Četiri iznenađenja za pse: Poslastice i igračke koje će vas koštati manje od 200 dinara

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Uradi sam" recepti za keksiće i predmeta kojima će se psi rado igrati su odlične za nagrađivanje i zabavu, a sastojci za njihovu izradu nisu skupi i uglavnom ih uvek imate u kući

  • 0
Poslastice za pse Poslastice za pse Foto: Shutterstock/Theodoros Kitsos

Pet šopovi prepuni su igračaka namenjenih psećoj zabavi, a u asortimanu grickalica i nagrada su raznovrsne poslastice slatkog i slanog ukusa koje naši psi zaista mnogo vole. Osim što ih s vremena na vreme dobijaju kao nagradu za poslušnost i lepo ponašanje, grickalice u raznim oblicima ljubimcima služe i u raznim igrama, kao što je potraga ili pronalaženje skrivenog predmeta.

Ipak, mnogi vlasnici pasa više vole da svojim ljubimcima serviraju domaće poslastice, napravljene od namirnica koje pas rado i bezbedno jede.

Ove četiri  "uradi sam" kreacije su odlične za nagrađivanje dobrog ponašanja psa i njegovu zabavu.

Kolači sa džigericom

Odlični kao nagrada prilikom podučavanja štenaca i mladih pasa, kolači od integralnog brašnja i džigerice biće veoma stimulativni i omiljeni vašim ljubimcima.

Pomešajte 60 g integralnog brašna i 220 g pileće džigerice, rasporedite smesu na pleh i pecite na 180 stepeni Celzijusa, 15 do 20 minuta, a potom ohladite i isecite na male kvadrate.

Poslastice za pse Poslastice za pse Foto: Shutterstock/Africa studio

Keksići od pet namirnica

Omiljeni kolačići od pet sastojaka se brzo prave: uključite rernu na 175 stepeni Celzijusa i dok se ona greje, pomešajte 130 g smeđeg pirinčanog brašna, pola rendane jabuke, 185 g jogurta, kašičicu mlevenog đumbira i kašiku maslinovog ulja. Razvaljajte testo na pobrašnjenoj površini i kalupima vadite oblike, poput srca ili kostiju. Pleh nauljite, poređajte kekse i pecite dok ne postanu zlatno-smeđi, oko 25 minuta.

Poslastice u ćebetu ili peškiru

Jedan od najjednostavnijih načina da zabavite psa je da uzmete stari peškir ili ćebe i na njih nabacate keksiće, poslastice i druge nagrade koje ljubimac voli. Potom urolajte peškir ili ćebe, pazeći da poslastice ne ispadnu sa krajeva, a zatim pustite psa da upija miris skrivenih grickalica.

Poslastice za pse Poslastice za pse Foto: Shutterstock/Stunningart

Zabava zvana rupa

Ovo je još jedna ideja da zabavite radoznalog psa, a u tome će vam pomoći kalupi za mafine ili plehovi sa malim rupama za pečenje sitnijih kolača. U ove otvore ubacite pseće nagradice,  a preko njih stavite ping pong ili teniske loptice. Pas će osetiti miris poslastica i moraće da pomera lopte kako bi došao do omiljenih nagrada. Da biste psu pružili dodatni izazov, nakon što pronađe poslastice, sve loptice vratite u otvore kalupa.

Čak i ova mala prevara će psa zabaviti na neko vreme. Štence možete da zainteresujete za igru tako što ćete im u kartone za jaja staviti sitne komade poslastica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari