• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Provereno: 10 načina kojima možete da uštedite novac pri kupovini hrane za kućne ljubimce

B. P.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Nabavka hrane sa izbalansiranom nutritivnom vrednošću za psa, mačku ili drugog ljubimca može znatno da "istanji" vaš novčanik, ali evo saveta kako da to izbegnete

  • 0
Ishrana kućnih ljubimaca Foto: Shutterstock/Robert Kneschke

Svi vlasnici kućnih ljubimaca žele da njihovi četvoronošci budu srećni i zdravi, a vreme kad im punimo posude sa hranom najverovatnije je njihovo najbolje doba dana. Čime hranite svog psa, mačku ili drugu životinju - stvar je vašeg izbora, ali je činjenica da industrijska hrana za kućne ljubimce ponekad zaista ima nerealno visoku cenu, pogotovo ako imate psa poput bigla koji jede 24 sata dnevno, ili kane korsa kome su potrebni obilni obroci.

Kupovina hrane sa važnom i izbalansiranom nutritivnom vrednošću zaista može znatno da utiče na vaš nedeljni, dvonedeljni ili mesečni budžet i najverovatnije da vam "istanji" novčanik.

Šta vam preostaje?

Važno je da pronađete opcije obroka koji su zdravi ali pristupačni.

Da biste uštedeli novac pri kupovini hrane za vašeg četvoronošca, primenite neki od ovih 10 jeftinih trikova.

1. Napravite sami obroke za kućnog ljubimca

Domaća hrana za kućne ljubimce može biti jeftinija i zdravija alternativa za vlasnike koji žele malo da uštede. Osim toga, ponekad ne znamo šta se nalazi u sastavu industrijske hrane za pse ili mačka, naročito kad poželimo da im promenimo hranu. Kuvanjem obroka uvek ćete znati šta dajete ljubimcu, a sem toga, u kuhinji nećete provesti mnogo vremena.

Skuvajte ljubimcu meso - ćuretinu ili piletinu - i ubacite kuvano povrće - šargarepu ili grašak - i tako napravite ukusan obrok za psa.

2. Kupujte na veliko

Drugi način da uštedite novac je kupovina hrane za kućne ljubimce na veliko. Bez obzira na vrstu hrane koju kupujete psu ili mački, kupovina na veliko je odličan način da iskoristite pogodnosti i popuste u pet šopovima.

Zalihe namirnicama koje imaju dug rok trajanja, poput konzervisanih proizvoda, uštedeće vam i dodatne odlaske u prodavnicu.

Ishrana kućnog ljubimca Foto: Freepik

3. Pre kupovine hrane uporedite cene

Jedan od načina da jeftinije platite hranu za kućnog ljubimca je da pronađete najbolju cenu za nju. Na internetu se onlajn prodavnice gotovo utrkuju u tome koja će imati najbolju ponudu.

4. Ljubimci ponekad mogu da pojedu ostatke sa stola

Naši četvoronošci verovatno bi počistili sve sa trpezarijskog stola kad bismo im dopustili da pojedu ono što ostane posle nas. Iako ovo možda nije najbolji savet, ostaci određenih ljudskih namirnica koje su neškodljive za ljubimce može vam uštedeti novac koji biste potrošili na njihovu hranu. Uostalom, kad kuvate za sebe, odredite koje namirnice možete da upotrebite a da nisu "teške" za stomak vašeg psa ili mačke. Ostaci hrane su i dobra alternativa kuvanju odvojenih obroka za vašeg ljubimca, jer štedite vreme za pripremu jednog obroka.

5. Posedujete li kartice lojalnosti

Kartice lojalnosti mogu biti odličan način da obezbedite novac za narednu kupovinu hrane za kućnog ljubimca. Mnogi veliki lanci prodavnica za kućne ljubimce imaju program lojalnosti kojima nagrađuju stalne kupce.

Ishrana kućnog ljubimca Foto: Freepik

6. Hranu za ljubimce pomešajte sa prilozima

Pirinač ili hleb mogu biti dobri prilozi koje ćete dodati u gotovu hranu ili kuvani obrok za ljubimca. Tako će vaše zalihe trajati mnogo duže. Mnogi vlasnici priznaju da u konzervisanu hranu za pse dodaju hleb ili pirinač kako bi što bolje zasitila ljubimca. Prilozi ponekad imaju visoku nutritivnu vrednost i imaju ulogu zdravstvenog bonusa u obroku. Razmislite o ubacivanju voća i povrća kao što su kukuruz, krastavci, šargarepa ili brokoli u konzervisanu hranu vašeg ljubimca.

7. Zamena brendova industrijske hrane

Mešanje brendova hrane možda je dobar savet, jer pas ili mačka mogu da uživaju u vrhunskim obrocima sa dodatkom jeftinije hrane. Vlasnici preporučuju da kupite više hrane kad je na akciji da biste uštedeli.

8. Nemojte previše hraniti ljubimca

Volimo da svoje ljubimce nagrađujemo ukusnim poslasticama, ali prekomerno hranjenje može imati katastrofalne zdravstvene posledice za njihov organizam. Prekomerno hranjenje može dovesti do bolesti srca, dijabetesa, artritisa i skraćenja životnog veka. Osim što ćete ljubimcu osigurati da ima zdravu "kilažu", hranjenje odgovarajućom količinom obroka znači da nećete nepotrebno trošiti zalihe hrane.

Ishrana kućnog ljubimca Foto: Freepik

9. Ne bacajte novac na poslastice za ljubimce

Poslastice treba koristiti štedljivo, prilikom obuke svojih ljubimaca. To je još jedna zaista laka, ali efikasna navika za uštedu novca, jer poslastice nisu potrebne kao redovan deo ishrane vašeg psa ili mačke u nisu uvek hranljive.

Jedan od načina na koji možete da napravite poslasticu za psa je dodavanje putera od kikirikija bez ksilitola u neke igračke.

10. Vlasnici kunića mogu oformiti baštu sa začinskim biljem

Za sve vlasnike kunića, ovo je odličan savet koji će im uštedeti mnogo novca. Peršun, korijander, žalfija, naan.. izuzetne su u ljudskoj ishrani, a neke začinske biljke mogu biti dobri dodaci u obrocima ljubimaca, posebno glodara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari