• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Psi i feng šui: Roze ogrlica, crni osmougao i krevet u obliku pećine za dobrobit i pozitivnu energiju

B. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pas koji živi u domu je važan član svake porodice: ako u kući vladaju feng šui pravila, primenite ih i u prostoru u kome on boravi, igra se i spava

  • 0
Feng šui za pse Foto: Shutterstock//Pop Thailand

Kućni ljubimci su bitni članovi porodice i pravila koja važe za svakoga u domu, odnose se i na životinju. Poštovaoci feng šui pravila i uređenja životnog prostora po principima ove drevne kineske discipline, koja veruje da naše okruženje može pozitivno ili negativno da utiče na razne životne aspekte, prilagođavaju lični prostor ljubimca po principima feng šuija. Ovakvo prilagođavanje održava pozitivan "či", odnosno dobru duhovnu energiju.

Kućni ljubimci najčešće prvi osete kvalitet energije u domu. Vlasnici kućnih ljubimaca veruju da psi imaju uticaj na protok pozitivne energije i da im feng šu saveti mogu doneti mnogo koristi.

Psi imaju ogromnu dobrobit od dobre energije doma, harmoničnosti i ljubavi u njemu i uzvraćaju bezuslovnom ljubavlju. Najjednostavniji način da poboljšate feng šui vašeg doma je da se fokusirate na izgled, stanje i mesto predmeta u domu.

Rešite se starih i oštećenih psećih igračaka i predmeta

Vlasnici pasa se svakodnevno susreću sa predmetima koje njihovi ljubimci koriste: to su igračke, posude za vodu i hranu, pa i čak i nered koji prave. Da bi vlasnik i pas osetili pozitivnu energiju, treba ukloniti nered koji privlači negativnu "či".

Operite prljave igračke, a one koje su stare, otrcane i uništene bacite, koliko god da su vama (ili psu) drage. Pas treba da ima svoje glodalice i žvakalice kako se ne bi "vežbao" na nameštaju i drugom pokućstvu. Ukoliko pas slučajno obavi fiziološku potrebu u kući, to mesto odmah očistite i postarajte se da vaš i pseći životni prostor uvek sveže miriše.

"Pustite niz vodu" i svoje stvari i predmete koji su beskorisni, stari, polomljeni i na bilo koji drugi način oštećeni. Odložite predmete koje svakodnevno koristite, kao što su odeća, knjige i uređaji, u plakare, ormane, police, fioke i korpe.

Postavljanje nameštaja je još jedan popularan aspekt feng šuija.

Ako krevet na kome spavate nameštate po tim pravilima, on treba da bude što dalje od vrata, ali iz njega uvek treba da imate pogled na vrata. Ovakav položaj će dati osećaj sigurnosti i smirenosti dok spavate.

Feng šui za pse Foto: Shutterstock/Photonaturepaysage

Feng šui pravila za mesto gde pas spava

Stručnjakinja za feng šui kućnih ljubimaca Pauli Braun kaže da psi izbegavaju područja ustajalog protoka energije či: ako je osete, oni će biti razdražljivi. Neki psi će se samopovređivati žvakanjem šapa što je njihov emocionalni odgovor na energetsku neravnotežu u domu.

Pošto psi provode veći deo dana spavajući, feng šui njihovog mesta za spavanje je veoma važno. Stoga odredite čisto, bezbedno mesto u svom domu za psa i sledite ove feng šui savete:

* Postavite krevet psa uza zid dalje od bilo kakvih vrata koja mogu da se otvore i da mu smetaju.

* Tkanina kojom ćete obložiti pseći krevet neka bude u zemljanim tonovima poput smeđe, sive i žute.

* Krevet za psa treba da bude udoban i u obliku pećine.

* Prostirke na podu u domu treba da budu neklizajuće, a podovi po mogućstvu od drveta i uvek čisti.

Feng šui za pse Foto: Shutterstock/Obodatefania

* Neka se u vašem domu oseća diskretan miris lavande i ruzmarina koji će opustiti i ukućane i psa.

* Mesto na kome psa spava treba da bude udaljeno od njegove posude za vodu, posude za obavljanje nužde i kuhinje, jer energija vode može da mu remetiti san.

* Iznad mesta na kome pas spava, ili iza njega, nemojte postavljati teške predmete.

Feng šui za pse Foto: Shutterstock/Alesiakan S

U slučaju postojanja či neravnoteže u domu, pas će pokazivati i druge znake nelagode, pa će preterano lajati, pokazivaće neosnovani strah, može početi da urinira u domu, izbegavaće izlaske...

Svom ljubimcu možete praktično da pomognete stavljanjem njegovog imena na mali crni osmougao koji ćete zalepiti na dno posude za vodu ili hranu. I ogrlica ružičaste boje, bez obzira na rasu i pol psa je dobar izbor: roze je povoljna boja jang energije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari