• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Puštate psa da šeta bez povoca jer ste sigurni da ste ga dobro obučili: Ne praktikujte ovo (14)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako mislite najbolje svom ljubimcu, ponekad ga izlažete fatalnim rizicima. Čitajte o 14 najčešćih pogrešnih poteza koji vam se čine bezbednim, a mogu da imaju ozbiljne posledice

  • 3
Pas Foto: Pixabay/jandix

Svi vlasnici pasa ponekad nalete na druge vlasnike koji šetaju pse bez povoca.

Iako oni tvrde kako je pas prava “mica”, da je ”dobar kao hleb” i “neće vam ništa”, insistirajte da mu stave povodac. Nisu svi psi uvek raspoloženi za igru i kontakte sa drugim ljudima i ljubimcima, iako su pravilno obučeni i dobro vaspitani.

Zašto je opasno

Jedan od najvećih problema koje može da stvori dobro obučen pas koji šeta bez povoca jeste taj što on može naglo promeniti raspoloženje prema drugim psima i vlasnicima, a i oni prema njemu.

Vlasnik koji drži psa na povocu već je preduzeo mere predostrožnosti i odgovorno štiti svog ljubimca, sebe i druge pse. On ipak ne može mnogo da uradi ako im priđe pas bez povoca koji želi tuču. Ležerno ponašanje vlasnika koji su ubeđeni da je njihov pas u svakom trenutku "mio i drag" nije dobro, jer se situacija može sasvim preokrenuti.

Pas Foto: Pixabay/The Other Kev

Čak i najbolje obučenog psa vodi prirodni instinkt. Potreban je samo jedan incident da biste se doživotno plašili životinje koja trči ka vama. Razmislite i o opasnosti u koju biste mogli da dovedete svog psa ako naleti na nekoga ko se plaši pasa ili oseća potrebu da se zaštiti (naročito upotrebom oružja).

Pas Foto: Pixabay/pasja1000

Šta treba da uradite

Vaš pas uvek treba da bude na povocu u šetnji, osim ako niste u parku za pse ili u svom dvorištu. To je tako jednostavno. Poštujte druge i sačuvajte svog psa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    19. avgust 2023. | 10:19

    Kazna, kazna, kazna....udri po džepu i nema problema.

  • Pax

    19. avgust 2023. | 10:16

    Kazne za nesavesne vlasnike kerova

  • Gradjanin

    21. avgust 2023. | 08:47

    I pas mora da se istrci i izfuva, da sebi oduska. Sa korpom nikome nista nece biti