• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vaš pas izlazi napolje bez ogrlice: Vodite računa, jer je i ovo jedna od pogrešnih navika (13)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako mislite najbolje svom ljubimcu, ponekad ga izlažete fatalnim rizicima. Čitajte o 14 najčešćih loših poteza koji vam se čine bezbednim, a mogu da imaju ozbiljne posledice

  • 0
Pas i ogrlica Foto: Pixabay/jackmac34

Gotovo svi vlasnici kućnih ljubimaca praktikuju da psu povremeno skinu ogrlicu kako bi se on odmorio i uživao u nesputanosti.

Ipak, osim što dopustite da pas bude bez ogrlice dok se kupa ili kad je u domu, u svakoj drugoj prilici, pogotovo kad je napolju, on mora da je ima.

Zašto je opasno

Pas uvek može pronaći način da se iskrade iz kuće i pobegne, kroz kapiju ili ispod ograde. U slučaju da nema ogrlicu, a izgubi se, to je kao kad čovek nema ličnu kartu ili pasoš.

Psi najčešće beže tokom grmljavine, vatrometa, u slučaju požara u kući ili nakon saobraćajnih nesreća. Ako vaš pas u ovim trenucima nema ogrlicu, možda će biti teško da ga vratite kući.

Pas i ogrlica Foto: Pixabay/vgrafiskform

Šta da radite

Neka vam ogrlica psa u svakom trenutku bude pred očima, čak i kad ste u kući.

Ogrlica koja se nalazi oko vrata vašeg ljubimca mora imati najvažnije podatke o njemu i vama. S vremena na vreme ih proverite!

Psu možete staviti i GPS ogrlicu, pogotovo ako voli da trči ili s vremena na vreme pokuša da pobegne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari