• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iznenadno i grubo trzanje povoca: Navika vlasnika koja može da povredi psa (12)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako mislite najbolje svom ljubimcu, ponekad ga izlažete fatalnim rizicima. Čitajte o 14 najčešćih loših poteza koji vam se čine bezbednim, a mogu da imaju ozbiljne posledice

  • 0
Pas i povodac Foto: Pixabay/pasja1000

Trzanje povoca na čijem se kraju nalazi pas često je vaša trenutna odluka.

Nju najverovatnije donosite u momentu kad pokušavate da sprečite ljubimca da pojede nešto što bi moglo da mu naškodi, ili procenite da će upasti u nevolju, piše post.bark.co.

Zašto je opasno

Brzo i neočekivano trzanje ili povlačenje povoca psa može izazvati povrede slične udarcu biča. Osim toga, ovakvi potezi mogu opteretiti jednjak ljubimca.

Jedna studija je otkrila da je od 2001. do 2008. zabeleženo 193.483 nesreća prouzrokovanih ishitrenim povlačenjem povoca i one su zahtevale hitne posete veterinaru.

Psi nas često vuku, to čak čine na svoju štetu, što dovodi do gušenja i kašlja. I ovi pokreti mogu da prouzrokuju slične povrede kao prilikom trzanja ili povlačenja povoca.

Pas i povodac Foto: Pixabay/thephilippena

Šta treba da radite

Koristite lagani am za šetnju ili nežnije varijante uzica umesto da pričvrstite povodac direktno na ogrlicu psa. Ako vas ljubimac mnogo vuče, am će biti najbolje rešenje.

Podučavajte psa raznim komandama poput "ostavi" ili "pusti" i radite na usvajanju ispravnih oblika ponašanja prilikom izlaska.

Nabavite kraći povodac i izbegavajte modele koji se sami izvlače.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari