• 2
 ≫ 

Osnivač udruženja PETA: Ne požurujte psa dok šeta, pustite ga da istražuje

 ≫ 

Vodite svog psa napolje svaki dan i budite sigurni da je srećan i zadovoljan

  • 2
pas, šetnja

Foto: Pixabay.com

Vlasnici pasa bi trebalo da provode više vremena napolju sa svojim kucama – tvrdi osnivač udruženja za zaštitu životinja PETA.

Ingrid Njukirk, predsednica udruženja PETA, smatra da pas mora da ima odgovarajuću opremu za šetnju, da bi bio bezbedan kad izađe napolje.

Kada su je u jednom jutarnjem programu pitali da li je psu potreban povodac u toku šetnje, Ingrid je konstatovala da svetom dominiraju ljudi i da se psi moraju zaštititi, kao i da bi za šetnju psa uvek odabrala am, a ne povodac - prenosi People.

- Ogrlice stvaraju mnogo problema, zato smatram da vlasnici pasa nikada ne bi trebalo da koriste čoker ili bodljikavi okovratnik. Pored toga je veoma bitno da ne požurujete svog psa kad izađete u šetnju. Pustite ih da njuškaju, to je njihov način da se informišu o okolini, to je njihov Internet. Vlasnici pasa bi trebalo da odvoje određeni period vremena i da uživaju u šetnji sa svojim ljubimcima. To je njihova šetnja, ne vaša – objasnila je Ingrid.

Pas šetnju vidi kao specijalnu priliku da uživa u prirodi, da trči, njuška i razgleda. Oni ne žele da budu zatvoreni u sobi ili u kući po ceo dan. Šetnja je za njih mnogo više od pauze za nuždu. Napuštenih pasa je sve više i trebalo bi da se nađe rešenje za tu situaciju. Ingrid želi da ohrabri vlasnike pasa da pored svog ljubimca uvek usvoje još jednog, jer je i napuštenim kucama potreban dom.

Psima je potrebna redovna vežba ili šetnja, minimum pola sata svakog dana. Kučićima je u početku dovoljno pet minuta vežbe, s tim da kako rastu, svakog meseca dodajete po 5 minuta vežbe dok ne stignete do 30 minuta.

K.B.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сремац

    29. januar 2020. | 21:25

    Не би ли како појео неку отровчину, моје куче је под стакленим звоном због ретардираних кретена који свакидневно трују све што иде на 4 ноге....

  • .

    29. januar 2020. | 22:47

    Lutkice...!!!