• 0
 ≫ 

Pravilo 5 sekundi: Ovako ćete saznati da li je prevruće za šetnju vašeg ljubimca

 ≫ 

Test koji bi trebalo da obavite pre nego što izađete napolje

  • 0

Kako su visoke letnje temperature opasne za nas ljude, tako su i za četvoronožne ljubimce. Ako niste sigurni da li je prevruće za šetnju s njima, ovaj kratak test bi vam mogao pomoći u odluci.

Stanite bosom nogom na asfalt ili položite zadnju stranu ruke 5 sekundi na tlo. Ako ne možete držati punih 5 sekundi, znači da je prevruće i za njih.

Ako je napolju 25 stepeni, temperatura asfalta je oko 50 stepeni. Ako temperatura vazduha seže do 30 C, kakve i jesu ovih dana, asfalt postiže visokih 57 C.

Šetnje vaših ljubimaca ograničite na dva puta dnevno i to rano ujutro i kasno uveče kada temperature padnu. Uvek im nosite vodu i izbegavajte s njima veće aktivnosti, jer iako uveče nisu visoke temperature, može doći do toplotnog udara.

Znakovi koji ukazuju da su se šapice oštetile su šepanje, odbijanje hodanja, lizanje/žvakanje šapa, rane, mehurići/crvenilo. Pseće šapice možete zaštititi mazanjem raznih balzama i melema.

VIDEO: Ovaj pas je sve ono što vi niste kad je napolju vrućina

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari