• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ove tri rase će vas naterati da nikad više ne poželite da imate psa, tvrdi jedan profesionalni trener

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Crna" lista pasa koji nisu za vlasnike početnike izazvala lavinu komentara, od odobravajućih do onih koji su tvrdili sasvim suprotno

  • 0
Psi koji nisu za početnike Foto: Shutterstock

Jedan trener pasa iz Velike Britanije AD obelodanio je svoja iskustva sa tri rase koje ne preporučuje budućim vlasnicima kućnih ljubimaca.

Govoreći u ime stručnjaka za ponašanje pasa @cherrihoggs, trener je otkrio da ove rase nisu prikladne za vlasnike početnike, prenosi Thesun.

Evo koje tri rase su ovom profesionalcu zadale toliko muka.

1. Hrtovi

Vipet, mali engleski hrt Foto: Pixabay

Trener pasa tvrdi da vlasnici početnici ne bi trebalo da uzimaju hrtove ako ne žive na farmi od 100 hektara.

"Hrtovi moraju da žive prirodnim "psećim" stilom života", kaže on, navodeći da ovi ljubimci nisu prikladni za život u gradu, u skučenom prostoru.

2. Radne rase

Nemački ovčar Foto: Pixabay

Vlasnici početnici ne bi trebalo da nabavljaju bilo kakve pse radnog tipa, odnosno pse odgajane da postanu čuvari ili policijski psi, poput nemačkog ovčara do krvoslednika. Čak i kad je labrador predodređen da bude radni pas, ne treba ga uzimati u obzir kao ljubimca, tvrdi ovaj profesionalac.

3. Pit bul terijer

Psi tipa pit bula Foto: Shutterstock/Lunja

Pit bul terijer je zabranjen u Velikoj Britaniji, pa ne čudi što je ova rasa dospela na "crnu" listu trenera koji kaže da ovog psa početnik jednostavno ne sme da uzme.

"Ovo su opasni psi, a neiskusni vlasnici pasa ne koriste prave načine komunikacije sa svojim pit bulovima i ne rade s njima kako bi trebalo", kaže trener.

Većina vlasnika početnika imaju običaj da uzmu psa koji im se dopada, umesto onog koji odgovara njihovom načinu života.

Video koji je postavio @cherrihoggs je izazvao oduševljenje mnogih ljudi, jer je prikupio preko 194.000 pregleda na platformi. Naravno, bilo je i onih koji nisu bili oduševljeni etiketiranjem ovih rasa pasa, što su pokazali u omentarima.

Deca i pit bul Foto: Shutterstock

Komentatori tvrde da su pit bulovi divni porodični psi koji vole decu i da generalno vole porodicu sa kojom žive, ali im treba mnogo pažnje i rada da bi bili srećni. Kad je reč o radnim rasama, ovi psi su, kako tvrdi jedan odgajivač, "teški dok su mladi, ali ako ih dobro trenirate, pretvaraju se u neverovatno dobre ljubimce i radne pse."

Jedan od vlasnika izjavio je da je kao početnik uzeo radnog nemačkog ovčara i da je on postao besprekoran kućni ljubimac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Zahvalan je na svakom novom danu: Pas nema jednu nogu ali ima veru u ljubav

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari