• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Australijski retriver, nova rasa koja je zaludela mreže do te mere da budući vlasnici naručuju po deset pasa

B. P.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najpoznatiji mešanac zlatnog retrivera i australijskog merle ovčara zove se Gusan, a njegov video zapis vrti se bezmalo milion puta

  • 1
Australijski retriver Foto: Shutterstock/Dolores M. Harvey

U svetu je priznato nekoliko stotina rasa pasa, američki kinološki savez priznaje oko 200 zvaničnih rasa, ali uz današnje mogućnosti ukrštanja ne manjkaju mešanci koji opsedaju društvene mreže i oduševljavaju internet korisnike. Mnogi mešanci rasnih pasa nisu zvanično priznati što ne umanjuje njihovu popularnost i potražnju.

Najnovija nezvanična rasa koja je osvojila internet je australijski retriver, mešanac zlatnog retrivera i australijskog ovčara. Iako su ove dve rase čest izbor kućnih ljubimaca, uzgoj njihovih zajedničkih potomaka je relativno nov. Veruje se da su australijski retriveri, koji se nazivaju i zlatni ausi, stvoreni još 2007. godine i većina ovih pasa verovatno će biti prve generacije rase.

S obzirom na to koliko je ova mešana rasa retka, gledaoci su pokuljali na TikTok kako bi pregledali video zapis postavljen na mrežu 6. jula koji je objavio korisnik @brandiclark089. Pas po imenu Gusan je pola zlatni retriver, pola australijski ovčar plavi merle ili, kako je vlasnik napisao u komentarima, "zlatni u telu ausija".

Vlasnik je u natpisu objavio da ga ljudi stalno zaustavljaju dok šeta psa, raspitujući se o Gusanu i govoreći da zaista "divlje izgleda". Svom vlasniku Gusan nije ništa drugo do savršen pas. Znajući da je jedinstven i prelep, Gus se široko osmehuje u TikTok snimku koji ima bezmalo 900.000 pregleda, 58.000 lajkova i više od 600 komentara.

Gledaoci TikToka očigledno ne mogu da se nagledaju Gusa!

@brandyclark089 So many people say “he’s so wild looking”. We think he is perfect! This is the best dog mix! Mom is full blooded Golden Retriever, Dad is Full Blooded Blue Merle Australian Shepherd-standard size. #goosethegoldenaussie #goldenaussie #australianretriever #goldenretriever #australianshepherd ♬ Stuck In The Middle - Tai Verdes

Gusina majka je čistokrvni zlatni retriver, dok je njegov otac australijski ovčar standardne veličine, punokrvni plavi merle, piše u natpisu video snimka. Blu merle australijski ovčari su priznata podvrsta ove rase i veoma su traženi zbog jedinstvene boje koja predstavlja kombinaciju bele, crne, sive i plave. Ove boje prosto sijaju na Gusovoj dugoj dlaci sivo-plave boje sa crnim mrljama koje prekrivaju lice i celo telo. Belo krzno oko njegovog vrata liči na lavlju grivu.

Australijski retriver Foto: Shutterstock/Catherine Avilez

"Ovo je jedan od najboljih mešanaca", tvrdi jedan korisnik TikToka, dok mnogima nije važno da li je ovaj pas malobrojan: oni već naručuju ljubimca, a jedan gledalac duhovito je zatražio 10 komada!

(Newsweek/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Preslatki retriveri uleteli u zagrljaj svojih vlasnika: Nema maženja bez nas!

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lucky

    25. jul 2024. | 00:32

    Retrivera krase i oci! Ima bas upecatljivo lepe ,ovaj ausrtaliski nema bas nista sto pdseca ne retrivera!!!