• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lankašir hiler, mali pas sa velikim osmehom: Upoznajte novopriznatu rasu Američkog kinološkog saveza

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lankašir hiler potiče iz Velike Britanije, gde se smatra "ranjivom domaćom rasom" neizvesne budućnosti - u svetu ima samo 5.000 ovih pasa

  • 0
Lankašir hiler rasa psa Foto: Pixabay/hansbenn

Mali rastom, aktivan i poznat po širokom osmehu: to je lankašir hiler, jedna od novijih rasa pasa koju je nedavno priznao Američki kinološki savez. Ova kinološka organizacija objavila je u sredu, 3. januara, da je ova retka rasa pasa sada zvanično priznata, čime joj se otvaraju vrata za učešće na izložbama širom SAD.

Rasa lankašir hiler ima dugačko telo i kratku dlaku, najčešće u kombinaciji crne i žutosmeđe boje, prenosi Index.hr. Ovo je pasa čvrste građe i liči na manjeg korgija.

U proseku, lankašir hiler teži 7.7 kilograma. Ovaj pas nekad je bio pomoćnik na farmi, gde je lovio glodare i bio gonič stoke.

Lankašir hiler potiče iz Velike Britanije, gde se smatra "ranjivom domaćim rasom" neizvesne budućnosti.

U standardu rase, između ostalog, piše da je rasa hrabra, razdragana i privržena vlasniku i poznata po gotovo pravom osmehu.

Britanski kinološki savez poslednjih godina u svoj registar dodavao je godišnje oko 120 lankašir hilera, a Američki kinološki savez tvrdi da ih u svetu ima samo oko 5000.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari