• 4

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neodoljivih 9 rasa pasa koji zauvek izgledaju kao štenci

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pojedini vlasnici kucova žele da njihovi ljubimci ostanu mali i kad odrastu, pa biraju rase koje i u zrelom dobu liče na "bebe"

  • 4
Rase pasa koji ostaju mali celog života Foto: Shutterstock/Michelle Panicola

Iako neki vlasnici žele da njihovi ljubimci zauvek ostanu mali, to ostaje samo želja.

Srećom, postoji mnogo rasa čiji se izgled ne menja drastično kad psi porastu i sazre. Oni ostanu mali čitavog života, što ih čini savršenim za ljude koji žive u gradovima ili imaju malu decu.

Kojih devet rasa pasa uvek izgledaju kao štenci?

1. Jorkširski terijer

Rase pasa koji ostaju mali celog života Foto: Shutterstock/Shllabadibum Bubidibam

Jorkširski terijer se prepoznaje po dugoj svilenkastoj dlaci i malom rastu. Ako ga redovno šišate, on će izgledati kao štene čitavog života.

Ovo je jedna od najmanjih rasa pasa - u proseku teži samo oko tri kilograma. Retko se viđa rasan jorki koji teži više od pet kilograma.

2. Kavalirski španijel kralja Čarlsa

Kavalirski španijel kralja Čarlsa Foto: Shutterstock

Ovi lepi psi narastu malo više od jorkširskog terijera, sa tipičnom težinom koja iznosi oko 6 do 8 kilograma. Ipak, i drugi aspekti čine kavalirskog španijela jednom od rasa koje zauvek izgledaju kao štenci. On ima divnu narav pa je izuzetan porodični kućni ljubimac. Njegove dugačke uši čine da zauvek izgleda kao štene.

3. Ši cu

Rase pasa koji zauvek ostanu mali Foto: Pixabay/Paula Olly

Ši cu se veličinom nalazi između jorkširskog terijera i kavalirskog španijela, a njegova težina ide od 3.5 do 7 kg, što dodatno utiče na "večni izgled šteneta". To je prijateljski raspoložen pas, voli decu i odličan je izbor za ljubimca ako živite u stanu.

4. Patuljasta pudla

Rase pasa koji ostaju mali celog života Foto: Shutterstock/Ching Louis Liu

Ako tražite kućnog ljubimca nalik štenetu koji u malom telu gaji veliki duh i ogromnu količinu inteligencije, pronaći ćete ga u patuljastoj pudli. Ovaj pas teži u proseku samo oko 2.5 kg, i biće još "sitniji" ako ima frizuru tipičnu za pudle.

5. Jorkipu

Rase pasa koji ostaju mali celog života Foto: Shutterstock/My Bokeh Life

Nastao kao plod ljubavi jorkširskog terijera i patuljaste pudle, jorkipu je hibridna rasa malog psa koji pleni velikim očima. On je aktivan i u starosti i ima mladalački duh.

6. Maltezer

Pas, maltezer Foto: Pixabay.com

Malteški pas teži samo oko 3 kg kad dostigne zrelost, ali to nije jedina osobina koja maltezera čini savršenim izborom. To su mali i čisti psi pahuljaste dlake nalik jaganjcima koji vole da se igraju, a sem toga uživaju i u vlasnikovom krilu.

7. Pomeranac

Rase pasa koji ostaju mali celog života Foto: Shutterstock/Eugeneedge

Pomeranci su teški oko 1, 3 do 3 kg i ne menjaju izgled kako stare, tako da će čitavog života izgledati kao štenci. To su psi živahne prirode i pahuljaste dlake, vole da se igraju i da budu primećeni.

8. Čivava

Čivava Foto: Pixabay

Čivave su još jedna rasa koja s vremenom ne menja izgled, što znači da će zauvek biti male. One su bukvalno mladolike, uglavnom zbog svog malog rasta i velikih očiju, i teže od 1,8 do 4.5 kilograma.

9. Kovrdžavi bišon

Rase pasa koji ostaju mali celog života Foto: Shutterstock/Carlos Amarillo

Ovo je mali pas kompaktne građe i dostignu težinu od 4, 5 do 8 kilograma. Njegova mekana pahuljasta dlaka pomaže da zadrži "mladački izgled". Bišoni su prilagodljivi ljubimci koji se dobro slažu sa drugim psima i decom i spadaju u idealne gradske pse.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari