• 2
 ≫ 

Ne želite da vašeg ljubimca zovu prgavim kreštavcem? Ovih 10 malih pasmina nisu nervozni lajavci

 ≫ 

Za male pse kažu da su prgavi, lajavi i mnogo nervozni

  • 2

Mali psi slove za nervozne lajavce koji su veoma prgavi i stalno se nešto bune. Da budemo iskreni, to je daleko od istine, jer svaki pas je zapravo odraz svog vlasnika. Činjenica jeste da su mali psi često "lajaviji" od velikih, ali oni samo tako pokušavaju da uspostave hijerarhiju među većim drugarima.

Ipak, postoje male pasmine koje krasi mirna narav i koji nisu na glasu da su nervozni lajavci. Ovi mali psi biće vam idealan drugar u stanu, a komšije će vam biti i više nego zahvalne što ste baš njih izabrali za ljubimce.

Pekinezer

Da, znamo da pekinezeri slove za prgavce, ali to uopšte nije istina. Oni obožavaju društvo i veoma su verni svojim ukućanima. Prgavim ih smatraju jer laju na nepoznate. Shvatite ih, jednostavno su suzdržani. Ukoliko vam ne zvone prečesto na vrata i kuća vam nije kao železnička stanica u smislu prometa ljudi, jedan pekinezer će sigurno biti miran i spokojan u vašem domu.

Pas, pekinezer Foto: Pixabay.com

Francuski buldog

Maleni, preslatki, a ne laju puno. Jedina im je mana što ne vole da budu dugo sami, pa znaju da se bune. Može se dogoditi da hrču kada spavaju, ali to je svakako bolje od neprekidnog laveža i režanja.

Pas, francuski buldog Foto: Pixabay.com

Engleski toy španijel

Njegove uši i savršena dlaka privućiće svakog ljubitelja španijela, a uz to engleski toy španijeli važe za privržene i nežne ljubimce. Tihi i blagi po prirodi biće savršen drugar u malom prostoru.

Mops

Odlično se slažu sa decom, obožavaju da se igraju i veoma su mirne naravi. Neće zalajati ni zarežati čak ni kada ga vaši klinci razvlače kao žvaku. Isto tako, lako se adaptira na druge ljubimce.

mops Foto: pixabay.com

Maltezer

Nisu prgavi, obožavaju da se igraju sa drugim psima, a i na decu se lako navikavaju. Možda će biti malo prgavi ukoliko ih previše kinjite i maltretirate, ali biće potrebno zaista mnogo da ih izbacite iz takta.

Cavalier King Charles španijel

Kuca koji krasi mekana dlaka, znatiželjan pogled i neodoljiv izraz lica. Ova pasmina prosto obožava ljude, čak i potpuno nepoznate. Obožavaju da se maze i neće uraditi ništa što bi moglo da vas otera od njih.

Pas, Cavalier King Charles španijel Foto: Pixabay.com

Havanezer

Pas veoma prijateljske naravi koji obožava da se druži. Ponekad se toliko zaigra da ga neretko nazivaju klovnom među psima. S obzirom na to da obožava da se mazi, biće savršen drugar vašoj deci.

Pas, Havanezer, havanski bišon Foto: Pixabay.com

Japanski španijel

Još jedan španijel našao se na listi mirnih pasa, a za japanskog španijela kažu da poseduje karakteristike mačke. Neretko ih koriste kao terapijske pse.

Bolonjski pas

Miran, pufnast i razdraga, bolonjski pas biće savršen ljubimac. Ne laje, ne reži, ali zato mora redovno da se češlja. To vam jedino može predstavljati problem.

Shiba inu

Ova japanska pasmina nekada je služila isključivo za lov, te u sebi i dalje ima instikte pravog lovca, pa nećete uspeti ovog ljubimca lako da nasamarite.

Pas, shiba inu Foto: Pixabay.com

Puni su energije, ali su sa ljudima veoma mirni. Ako ih naviknete na ljubav i maženje od prvog dana, budite sigurni da će vam ljubav i uzvratiti.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari