• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Psi su bolji od ljudi: Odano kuče trčalo 6,5 km da dovede pomoć, jer je auto vlasnika sleteo u jarugu

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za sada se ne zna ništa o zdravstvenom stanju povređenog, ali zvaničnici su potvrdili da su sva četiri njegova psa preživela zastrašujući incident

  • 0
Oregon pas spasavanje spasilačka akcija Foto: Baker County Sheriff’s Office

Ne kaže se džabe da je pas čovekov najbolji prijatelj. Odani psić je trčao šest i po kilometara kroz divljinu Oregona da pronađe pomoć svom povređenom vlasniku, koji je noć proveo u slupanom automobilu koji je sa strme litice sleteo u jarugu, piše New York Post.

Pas Brendona Gereta stigao je u kamp u okrugu Bejker u ponedeljak oko 9.30 da bi upozorio zabrinutu porodicu na nevolje.

Odmah su pokrenuli grupu za potragu, pronašavši njegov kamion kako leži na boku na ivici potoka stotinak metara od litice pored puta.

Još jedan od četiri Geretova psa je stajao kraj kamiona, rekli su zvaničnici. U nemogućnosti da sami dođu do zone nesreće, porodica je pozvala spasilačku ekipu.

"Šerif Eš je stigao i locirao vozilo, zajedno sa psom, u strmoj šikari. Dok je tražio pristupnu tačku do potoka, čuo je subjekat koji viče u pomoć“, saopštila je kancelarija šerifa okruga Bejker.

Geret je uspeo da otpuzi oko 100 metara od vozila nakon što nije uspeo da „pređe krivinu zbog čega se vozilo strmoglavilo sa nasipa“, prema zvaničnicima.

Previše povređen da bi se sam popeo na strmu liticu, Geret je bio primoran da provede noć u  guduri čekajući da njegov verni krzneni prijatelj pronađe pomoć.

Spasilačke ekipe su koristile „sistem konopca na visokoj liniji“ da bezbedno iznesu Gereta iz jaruge pre nego što su ga uneli u helikopter i odjurili u lokalnu bolnicu.

Za sada se ne zna ništa o njegovom zdravstvenom stanju, ali zvaničnici su potvrdili da su sva četiri njegova psa preživela zastrašujući incident.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: "Srećan ponedeljak svima koji slave": Ovo štene je definicija te fraze

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari