• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nervira vas što vam pas konstantno liže lice, ruke, odeću: Ne zamerite mu, jer je razlog više nego dirljiv

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ako se stresirate svaki put kad vam ljubimac radosno priđe sa isplaženim jezikom, možda ćete promeniti mišljenje posle ove objave

  • 0
Pas i osećanja Pas i osećanja Foto: Shutterstock/Nick Beer

Vlasnik jednog kućnog ljubimca upozorio je ljubitelje pasa i ostale vlasnike da se ne nerviraju kad njihovi četvoronožni prijatelji počnu da im ližu lice, ruke, pa i garderobu, objašnjavajući da postoji veoma dirljiv razlog zašto to radi.

Kao što će svaki vlasnik potvrditi, sastavni deo suživota sa psom je i svakodnevni susret sa balama, bez obzira na to da li je vlasnik na to "oguglao" ili se s tim tek "miri".

Međutim, ako se stresirate svaki put kad vam pas priđe sa isplaženim jezikom, možda ćete posle ove objave razmisliti da li vas njegovi poljupci i izjave ljubavi i dalje nerviraju.

Jedan vlasnik kućnog ljubimca posavetovao je vlasnike pasa da smireno prihvate kada ih njihov četvoronožni prijatelj obaspe "poljupcima", objašnjavajući da ljubimac ima dirljiv i emotivan razlog da vam lizne lice ili ruke.

Postavljajući video svog psa na TikTok nalogu @utahdoodles, ponosna vlasnica preslatkog goldendudla napisala je uz video nešto što je nateralo mnoge vlasnike pasa da drugačijim očima gledaju svoje "balave" kucove, prenosi Mirror.

"Neki ljudi se nerviraju kada ih pas liže, ali sledeći put kada se iznervirate, setite se da ovo pokazivanje naklonosti oslobađa hormone koji smiruju i opuštaju vašeg ljubimca, dajući mu osećaj sigurnosti jer ste pored njega. To je njihov način da vam kažu koliko vas vole i da vam zahvale na svemu što činite za njih", kaže TikTokerka @utahdoodles.

Pas i osećanja Pas i osećanja Foto: Shutterstock/Lopolo

U video klipu, koji je prikupio više od 90 hiljada lajkova, simpatični goldendudl liže dlanove i ruke svoje vlasnice i blista od sreće. Mnogi vlasnici pasa oduševljeno lajkuju ovu scenu, jer znaju koliko psima znači da na ovaj način pokažu naklonost čoveku koga vole.

@utahdoodles Does your dog love to lick? ♥️👅 #dogpov #goldendoodle #dogfacts #nowyouknow #funfacts #dogfacts #dog #doglovers ♬ Turning Page - Sleeping At Last

Jedna osoba je prokomentarisala:

"Moja kuca ovo često radi, jer se oseća odbačenom. Ne želim da moja draga duša pomisli da je odbijam".

Drugi korisnik TikToa se žalio:

"Ponekad sam toliko frustriran zbog ove navike svog psa, a onda se setim da će jednog dana otići i nedostajaće mi čak i loše stvari koje je uradio".

"Kad svom psu kažem da ga volim, on pogleda u mene i lizne moju ruku. Znam da mi tada kaže da i on mene voli", tvrdi treći vlasnik.

Da li se i vi nervirate zbog ovakvih "izjava ljubavi" vašeg psa ili o tome mislite drugačije?

Pišite nam o tome!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari