• 0
 ≫ 

Ako želite da nekome kupite psa za poklon, prvo morate da razmislite o ovome

 ≫ 

Postoji nekoliko uslova koji moraju da budu obezbeđeni za odgajanje psa - smeštaj, ishrana, briga o zdravlju...

  • 0
pas, kućni ljubimac Foto: Unsplash

Kupujete psa za poklon? Odlična ideja - ali ne uvek! Kako da odlučite da li je ovo pravi izbor kojim ćete usrećiti dragu osobu?

Uslovi koje treba da razmotrite kada kupujete psa za poklon

Iako vi možda ne razmišljate detaljno o uslovima u kojim će "poklon-pas" imati u svom domu, budućeg vlasnika će to i te kako interesovati! U zavisnosti od rase i veličine psa, moraju biti obezbeđeni određeni uslovi za njegovo gajenje.

To se najpre odnosi na smeštaj i uslove kao što su prostor za njegov boravak (unutra i/ili napolju), adekvatnu ishranu i brigu o zdravlju i pravilnom razvoju.

Ukoliko se odlučite za neku od većih rasa, to može postati problem kada vaš poklon više ne bude štene već krene da raste. Kao rezultat nepostojanja adekvatnih uslova za gajenje može biti napušten ljubimac, prenosi Apetit.rs.

Vreme i novac - najznačajniji aspekti posedovanja ljubimca

Osim glavnih uslova za držanje psa, budući vlasnik mora da ima obezbeđene dve stvari: vreme i novac.

Vreme koje je potrebno da se odvoji za brigu o psu, njegovu dresuru, istrčavanje i propratne aktivnosti razlikovaće se od psa do psa, a dosta toga može zavisiti i od rase.

Sa druge strane, svaki vlasnik psa mora da bude svestan troškova koje posedovanje ljubimca sa sobom nosi. Najveći od njih su ishrana i troškovi za veterinarske preglede.

Nemački ovčar, vučjak, pas, žena, rekreacija Foto: Tanjug/AP

Ukoliko poklonite psa rase veće veličine, vlasnik će morati da na mesećnom nivou izdvaja malo veću sumu na hranu, zbog količine koja je potrebno. Takođe, tu je i izdatak za veterinara, za koji možda nisu svi spremni.

Lične preferencije budućeg vlasnika

Da li pozdano znate da osoba kojoj poklanjate psa želi ljubimca? Da li ste već razgovarali o tome? Istražite kakva je situacija pre nego što poklonite psa - u pitanju je velika odgovornost na duži vremenski period, i ne bi bilo dobro opterećivati nekoga time ukoliko na to nije spreman.

Na kraju važno je da razmislite i o ovom pitanju: Da li biste želeli da poklonite psa samo zato što biste vi želeli da dobijete jednog? Ukoliko je odgovor "da", možda je vreme da najpre vi razmislite o kupovini ljubimca za sebe. Ipak je to prijatelj bez konkurencije!

Ukoliko ste pažljivo pročitali naše savete i ipak odlučili da je pas idealan poklon za vašu dragu osobu - mi smo uz vas! Nabavite svu potrebnu prateću hranu i opremu za pse u online prodavnici Apetit.rs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari