• 0
 ≫ 

Iskoristite priliku da se družite: Kako da pas ostane aktivan dok traje izolacija?

 ≫ 

Određene vežbe delimično mogu zameniti duge šetnje i igru u prirodi

  • 0
Pas, lenjost Foto: Pixabay

Mere za suzbijanje epidemije COVID-19 ograničile su kretanje velikog broja ljudi širom sveta, a isto važi i za njihove kućne ljubimce.

Socijalna distanca ne bi smela ulenjiti vlasnike, a nedostatak aktivnosti može ozbiljno da utiče na kvalitet života i zdravlje psa. Čad Dod je veterinar sa preko 20 godina iskustva. Svojim savetima pomaže vlasnicima pasa, dok traje borba protiv korona virusa.

Budite u pokretu

Bez obzira na veličinu doma, trebalo bi izdvojiti bar 15 minuta dnevno kako bi se pas prošetao bržim tempom. Korist od ove navike imaće i vlasnik.

Skrivanje

Vlasnik pasa mogao bi da sakrije njegove omiljene igračke, a potom pusti ljubimca da ih pronađe. Posle uspešnog traganja mogla bi uslediti mala nagrada.

Bacanje igračke

Ovu igru veliki broj pasa voli, a može se igrati u dvorištu ili hodniku stana. Trebalo bi motivisati ljubimca da skoči za omiljenom igračkom, a onda je donese vlasniku.

Stepenice

Ukoliko postoje u stanu ili stanu, važno je motivisati psa da zajedno sa vlasnikom korača gore - dole u intervalu od pet do deset minuta.

Korišćenje otvorenog prostora

Dvorišta i prostrane terase idealne su dok traje period izolacije. Psu će prijati dnevna svetlost i svež vazduh, a ukoliko je prostron dovoljno veliki trebalo bi motivisati ljubimca da s vremena na vreme potrči ili skoči, piše People.

Dijeta

Ukoliko vlasnik primeti da je pas gojazan, sada je idealno vreme da se porcije smanje za oko 10 odsto. Ograničeno kretanje je još jedan razlog zbog kojeg bi pas trebalo da manje jede.

(N. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari