• 0
 ≫ 

Ovih 15 znakova su jasan pokazatelj toga da vas vaš pas voli

 ≫ 

Oni jesu najbolji čovekovi prijatelji, odani su, privrženi i retko ko ume da iskaže svoja osećanja tako kako umeju oni

  • 0
boston terrier pas Foto: Pixabay.com

Često se pitamo to kako da znamo da li nas naš pas voli i kako on zna ko je glavni? Ipak, ovakva pitanja postavljamo jer ne znamo kako psi razmišljaju, piše Appropiate Living. Psi nam na tako mnogo načina pokazuju svoju ljubav, ali mi toga nismo svesni.

Kada vam pas donese svoju omiljenu igračku

Kada vam vaš najbolji prijatelj donese svoju omiljenu igračku, to ne znači samo da hoće da se igra sa vama, već ima i dublje značenje.

Očigledno, to je čin ljubavi, ali vas on vidi i kao prirodnog vođu i oslanja se na vas u igri. U njegovim očima, vi volite tu igračku mnogo više nego što je on voli i zato očekuje da će je deliti sa vama.

Kada vas gledaju u oči

Verovatno najjači gest na listi. Kada vas pas dobrovoljno pogleda u oči, to je gest naklonosti. To je kao da želi da vam da zagrljaj. To znači isto što i zagrljaj kod ljudi.

Mnoge studije su pokazale da kada pas gleda u vas dok se igrate zajedno ili ga grlite, u vašem telu se oslobađa oksitocin, isti hormon koji pomaže majkama da se povežu sa svojom decom nakon porođaja.

Kada spava u vašoj sobi ili vašem krevetu

Kako biste razumeli to koliko vas vaš pas voli, morate obratiti pažnju i na to gde on spava. Ukoliko najviše voli da spava na krevetu, pripijen uz vas, onda nema sumnje, to je pravi gest ljubavi.

Ukoliko vaš mali prijatelj želi da bude blizu vas po svaku cenu, to je i zato što zna da ste vi spremni da se brinete o njemu celu noć. Životinje se osećaju ranjivo kada spavaju i to što svoju sudbinu stavljaju u vaše ruke, važan je znak poverenja.

Kada se oslanja na vas

Nekada se pas “zalepi” za vlasnika jer je anksiozan ili zato što ste mu potrebni iz nekog razloga. Uglavnom, i to je važan znak ljubavi. To je dokaz da on misli da ste tu da ga zaštitite i da je pored vas bezbedan.

pas i muškarac Ljubav je i kad vam pas poliže lice foto: pixabay.com

Kada vam liže lice

Vaš pas razume da li ga volite ili ne. Ukoliko ima običaj da dolazi kod vas kad god može i sve vreme želi da se igra sa vama, treba da znate da je to kao da vam kaže: “ znam da me voliš… volim i ja tebe”.

Kada pomera svoje obrve

Najveći pokazatelj naklonosti  nije rep. To je “facijalna” ekspresija vašeg psa. Sudeći prema jednoj japanskoj studiji, psi su skloni da više pomeraju svoju levu obrvu kada su suočeni sa nečime što im se dopada.

Kada prvo dolaze vama

Ukoliko pas dođe da se mazi sa vama odmah nakon jela, to je važan pokazatelj naklonosti i znači da vas želi u svojoj blizini.

Svi znaju da psi žele da završe sa svojim obrokom u potpunosti, a kada je prirodna potreba zadovoljena, imaju mnoštvo izbora pred sobom… Ukoliko izaberu vas, to je znak ljubavi!

bolesni pas Ako je pas miran kada napuštate kuću to je dobar znak Foto: Pixabay.com

Kada izađete napolje, a on je miran

Obično psi ispoljavaju tugu kad god izađete negde bez njih. To je zato što počinje da bude anksiozan i da se plaši da će dugo biti sam.

Ipak, postoji jedna stvar koju ne znate: ukoliko vaš pas mirno prihvata činjenicu da ćete napustiti kuću bez njega, to je znak duboke ljubavi prema vama. To znači da vam veruje i zna da ćete mu se vratiti.

Kada vas toplo dočeka kada se vratite kući

Nema mnogo toga da se kaže ovde. Kada samo čuje zvuk vašeg automobila, vaš najbolji prijatelj odmah je uzbuđen. Ne može da dočeka da vas ponovo vidi i poželi vam dobrodošlicu u vašu kuću.

Zeva kada vi zevate

Zevanje je prelazno, ali to već znate. Istraživanja su pokazala kako ljudi zevaju kada vide nekog drugog da zeva jer osećaju određenu empatiju prema njemu. Isto je i sa psima.

Kada vas prate u kupatilo

Ukoliko je vaš pas jedan od onih koji svoje vlasnike prate čak i u kupatilo, to znači da vas voli i želi da vas štiti konstantno.

To takođe važi i u slučajevima kad spava ispred vrata vaše sobe ili u dnu vašeg kreveta... Oni samo žele da budu sigurni da vam se neće desiti ništa loše.

Često vas grli

Ukoliko često primećujete da se pas pripija uz vaše noge i trlja glavu o vaše telo, to je odličan znak.

Zapravo, to znači da vas je vaš pas zagrlio i nada se da će nakon toga dobiti malo nežnosti i pažnje od vas.

Oseća krivicu kada ste besni

Ako ništa, viđali smo mnoge snimke koji prikazuju pse koji osećaju krivicu kad god shvate da su uradili nešto što se ne dopada njihovim gazdama.  To znači da im je stalo.

Vaš pas može da oseća vaše emocije

On to oseća bolje nego vaš partner jer su psi naučili da dešifruju ljudske emocije. Oni prepoznaju kada je njihov vlasnik nesrećan, tužan i srećan i regauju na to jer imaju izraženu empatiju.

Zato nam se čini da psi žele da nas uteše kada smo tužni, oni to zaista rade.

Usvaja vaše navike

Psi znaju kako da prepoznaju svoje vlasnike i kako da traže njihovo odobrenje za nešto, a i provode dosta vremena sa ljudima, tako da praktično prilagoođavaju svoje navike ljudskim navikama.

Video: Baš si se uželeo vlasnice: Zadovoljna kuca pronašla pravi položaj za jutarnje maženje

(B. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari