• 0
 ≫ 

Hir ili potreba: Kako odabrati savršen transporter i torbu za psa?

 ≫ 

Odvođenje kućnog ljubimca na kraće ili duže destinacije često nije izvodljivo “na rukama”, zato obezbedite najudobniju i najbezbedniju “kreaciju” za njegov prevoz ili prenošenje

  • 0
Pas i transport

Foto: Shutterstock

U određenim situacijama transport ljubimca predstavlja neminovnost, bilo zbog njegove bezbednosti, pravila vezanih za javni prevoz ili drugih razloga.

Takva “aktivnost” ponekad može biti neprijatna i nama i našem psu. Problem može predstavljati težina ljubimca, glomaznost torbe/transportera u kome ga prenosimo, a njemu će biti težak i stresan boravak u tesnom, mračnom i nepoznatom prostoru. Zbog toga je važno da uradimo sve kako bismo transport učinili što prijatnijim, piše Apetit.rs.

Transporteri

Oni su obično napravljeni od plastike, sa metalnim rešetkama, koje služe kao vratanca, na koja pas ulazi i iz njih izlazi. Služe za siguran transport psa na dalje destinacije, prilikom putovanja, ali i radi posete veterinaru. Praktični su zbog toga što se u njima mogu prenositi mali, srednji pa i veliki psi. Njihova mana je pak u tome što su često glomazni, teški i neudobni za nošenje.

Kad birate transporter za ljubimca, obratite pažnju na sledeće:

Dimenzije

Odabir transportera odgovarajućih dimenzija nije težak zadatak: važno je da pas može komotno da stane u njega, posebno ako je dostigao maksimalnu veličinu. Trebalo bi da ima dovoljno prostora da se u njemu okrene i da, dok leži na boku, može da ispruži šapice. Ipak, nemojte uzimati najveći mogući transporter! On ne treba da bude preveliki u odnosu na ljubimca. Ukoliko pas ima previše prostora, on može jedan deo transportera da koristi za spavanje, a drugi da iskoristi kao toalet, što ne bi valjalo. Ukoliko je transporter dobrih dimenzija, tako nešto ne bi trebalo da se dešava.

Materijal

Ako su putni transporteri napravljeni od kvalitetne plastike, to ne bi trebalo da stvara poteškoće u transportu, osim ukoliko imate čupavog psa. Rasama deblje dlake može biti veoma zagušljivo i vruće, zbog slabe cirkulacije vazduha. Na sreću, postoje i transporteri od žice, tzv. “kavezi” kod kojih vazduh nesmetano kruži, ali se kroz njih mogu lako provući štenci patuljastih pasa, dok ih veliki psi mogu iskriviti pokušavajući da izađu. Mnogi vlasnici izbegavaju ovu vrstu transportera baš zato što podseća na kavez.

Torbe

Napravljene od prijatnih materijala i u raznim modelima, služe za transport manjih pasa na kraće destinacije. Neretko, osim odevnih predmeta, i torbe mogu posluže kao modni dodaci vlasnicima minijaturnih pasa. Kad kupujete ovakvu torbu, obratite pažnju na kvalitet materijala. Izaberite torbu sa dodatnim alkicama koje se kače za ogrlicu kako biste bili sigurni da vaš ljubimac neće iskočiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari