• 4
 ≫ 

I psi vole da im je toplo: Kako da znate da li vašem ljubimcu treba jakna tokom zime?

 ≫ 

Imajte na umu da ne treba preterivati i da vaš pas ne zahteva poseban orman sa garderobom

  • 4
Pas, jakna, kućni ljubimac

Foto: Pixabay

Već smo prilično zakoračili u hladnije doba godine, a to znači samo jedno - vreme je za utopljavanje ljubimaca.

Ukoliko imate nedoumice kakve sve jakne za pse postoje, i kako pravilno odabrati odeću za vašeg psa, evo nekoliko korisnih saveta.

 

Kakve vrste jakni postoje

Jakne za pse najviše se razlikuju po nameni, odnosno za koje vremenske uslove su napravljene. Tako imamo obične jakne za pse “ za svaki dan”, često šivene kao duksići od tanjeg ili nešto debljeg materijala, uglavnom pamuka, piše apetit.rs.

Kako se krećemo ka hladnijem vremenu, prelazimo na malo jače jakne, često od od šuškavih materijala blago postavljene. One su namenjene uslovima sa malo nižim temperaturama, za neka malo hladnija jutra i slične vremenske prilike.

Sledeći nivo su zimske jakne za pse, od nepromočivog, štepanog materijala, temeljno postavljene. One su namenjene nošenju pri šetnji po nižim temperaturama, ili za one pse koji nemaju baš bogato krzno.

 

Šta kupiti osobi koja ima psa?

Poslednja kategorija koja se može nositi u bilo koje godišnje doba su kišni mantili za pse. Iako neki psi ne zahtevaju nošenje jakni, svejedno preporučujemo da ih zaštitite bar u vreme kiše.

Kišni mantili odnosno kaputi su pravi izbor za to, jer su napravljeni od nepromočivih materijala, i to tako da zaštite leđa tokom šetnje. Njihova prednost što su sa strane često otvoreni, pa će biti pogodni za nošenje i psima kojima nije potrebno dodatno utopljavanje.

 

Kako odabrati pravu jaknu za psa

Sada kada smo malo bolje upoznati sa vrstom jakni za pse, dolazi na red teška odluka - koju odabrati?

Pri ovom izboru trebalo bi da uzmete u obzir neke najvažnije faktore kao što su krzno vašeg psa, godišnje doba i obim aktivnosti u kojima vaš pas učestvuje, odnosno - njegov životni stil.

Najbolja praksa je da imate bar nekoliko različitih jakni i neko odelce, kako biste bili spremni za sve vremenske uslove. Recimo, ukoliko imate psa kome je potrebno dodatno utopljavanje, sigurno morate imati i neki džemper-rolku, tanju jaknu, ali i zimski kaput, dok je recimo nekim psima potreban samo kišni mantil.

Kada budete razmotrili sve ove stavke, biće vam lakše da odlučite. Imajte na umu da ne treba preterivati i da vaš pas ne zahteva poseban orman sa garderobom, ali isto tako valjalo bi da mu pružite potrebnu zaštitu od kiše ili ostalih nepogodnih vremenskih uslova.

Video: Svakog dana fura drugo odelce, a bez naočara ne izlazi: Kuče ima veći garderober od mnogih ljudi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djoka

    26. oktobar 2021. | 20:02

    Staces boles ne bira ide i na drvo i na kamen posebno na glupe

  • Mitar

    26. oktobar 2021. | 19:58

    Ko vam kriv kad kupujete igracke od kerova za 2000 evra pa morate i da ga obucete. Bolje decu da radjate.

  • Tatjana

    27. oktobar 2021. | 07:06

    Presladak je. Uživajte jedan sa drugim.