• 0
 ≫ 

Obožavate ljubimcu da pravite frizuru? Ovo su psi sa najbogatijim krznom

 ≫ 

Ši-cu ima gusto svilenkasto krzno, i ukloliko vi to dozvolite, ono može dostići dužinu do poda

  • 0
Ši cu

Foto: Pixabay

Lepota možda jeste u očima posmatrača, ali za kvalitet ipak postoje i neki standardi.

Već smo ranije govorili o psima sa najlepšom dlakom na svetu, a sada predstavljamo pse sa “najbogatijim” krznom i najgušćom dlakom. 

 

Tibetanski mastif

To što ga često pomešaju sa medvedom dovoljno govori o njegovoj pojavi. Tibetanski mastif je poznat po svojoj impresivnoj veličini i jednako impresivnom duplom dlačnom pokrivaču koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, piše apetit.rs.

Ovi mastifi su gajeni da bi štitili ljude, stoku i hramove, i to je svakako ono što oni rade najbolje. Veoma su posvećeni svom vlasniku i njegovoj porodici, ali zahtevaju malo više disciplinovanja.

 

Ši-cu

Nije slučajnost što ši cu znači “lav” na kineskom jeziku. Ovaj simpatičan pas manje rase je veoma popularan u svojoj postojbini, a bio je omiljena rasa kineskih plemića stotinama godina.

Ši-cu ima gusto svilenkasto krzno, i ukloliko vi to dozvolite, ono može dostići dužinu do poda. Zbog toga, ova rasa zahteva redovan gruming plus održavanje krzna između poseta grumeru.

Potrebno je da se dlaka češlja i raščešljava, pere, suši i skraćuje, i sve to kako bi se održao uredan izgled i higijena.

 

Kišond

Poreklom je iz Holandije i u 17. i 18. veku je služio za nadgledanje, i kao društvo na baržama kanala i reka u ovoj zemlji.

Kišond ima gust dlačni pokrivač srebrno-crne boje, sa posebno čupavim krznom oko vrata, pa zahteva češljanje bar dva puta dnevno. Poznat je kao porodični pas i veoma sje živahan.

Psi ovih rasa zahtevaju redovan profesionalni gruming, ili bar redovno kupanje i raščešljavanje krzna u kućnim uslovima. U suprotnom, krzno može da da se ućeba, da vuče kožu, i otežava pojedine pokrete kod ljubimaca, kao što je podizanje nogu ili mahanje repom.

U tim stadijumima jedino što možete da uradite je da uklonite svo krzno brijanjem. Da do toga ne bi došlo, vodite računa o krznu vašeg “dlakavca”.

Video: Pas se bukvalno komirao, a tek da vidite u kojoj pozi spava: Ne želim da ustanem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari