Ovo je NAJBOLJI SLADOLED na svetu za pse: Preukusna poslastica od 3 sastojka, gotova za samo 3 minuta

B. P.
B. P.    
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Kada temperature napolju porastu, pas se lako može pregrejati. Toplotni udar je samo jedna od mnogih letnjih opasnosti koje pogađaju naše ljubimce, ali postoji mnogo načina da im pomognete da se rashlade po vrućem vremenu. Osim prskalice sa vodom, klima uređaja, kupanja i "kuliranja" u hladovini, ohlađene ili zamrznute poslastice za pse su takođe lepa iznenađenja za vašeg psa. One ne samo da će osvežiti i rashladiti ljubimca, već će pomoći i u ublažavanju dosade ako je zatvoren u kući.

Kao i kad je reč o svakoj novoj poslastici, počnite sa malom količinom kako biste bili sigurni da sistem za varenje vašeg psa može da podnese novu hranu bez tegoba. Poslastice treba da budu ograničene na mali deo (otprilike 5 posto) ishrane vašeg psa.

Pas i sladoled Foto: Shutterstock/Annette Shaff

Psi obožavaju da jedu pravi sladoled, ali je on nezdrav za njih. Šećer u sladoledu odgovoran je za previsoku količinu kalorija, a mlečni proizvodi mogu iritirati želudac psa i izazvati povraćanje ili dijareju.

Iako postoje brendovi koji prave zdrave ledene poslastice za pse, ako želite da uštedite novac ili ne biste da idete do prodavnice, napravite sami verziju sladoleda za svog ljubimca.

Potrebna su vam samo 3 sastojka:

* 1 zrela banana

* 110 g običnog jogurta

* kašika putera od kikirikija (najbolje kremastog).

Sve sastojke pomešajte u blenderu, a potom smesu sipajte u tri ili četiri male posude i zamrznite preko noći.

Sutradan psu ponudite ukusnu poslasticu koju prethodno možete obogatiti sitno iseckanom jabukom, šargarepom ili komadićima posnog mesa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Mali buldog pretrnuo od straha kada je gazda načeo sladoled u obliku psa

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari