• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osveženje za vašeg psa u vrelim danima: Recept za sladoled od kupina sa maslacem od kikirikija

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kombinacija kikiriki maslaca, bobičastog voća, banane i jogurta idealna za brzu pripremu jednostavne, ukusne i zdrave poslastice za ljubimca

  • 0
Sladoled za pse Foto-Ilustracija: Shutterstock

Postoji li bolji način da se rashladite tokom vrelog dana od porcije sladoleda? Ali, ne zaboravite da niste povlašćena vrsta kad je reč o ovoj poslastici: i psi mogu da jedu sladoled, pod uslovom da je "home mejd", od namirnica koje su bezbedne za njegov stomak.

Ovaj domaći sladoled za pse pravi se od samo četiri sastojka: kupina, banana, puter od kikirikija i jogurt, prenosi Dailypaws. Umesto da koristite tradicionalne drvene štapiće za sladoled, koji mogu biti opasni za psa ukoliko ih proguta, iskoristite poslastice u obliku psećih kostiju.

Sladoled za psa se lako pravi: sve što treba da uradite je da pomešate sastojke u blenderu i zamrznete smesu. Nakon toga, vi i vaš pas možete da odete u prirodu, na plažu ili samo u večernju šetnju u kojoj će ljubimac uživati uz ukusni "slatkiš".

Za pripremu ove poslastice potrebno je 15 minuta, nakon čega sladoled treba da odstoji u zamrzivaču 4 sata.

Potrebni sastojci: ½ šolje kupina, 2 iseckane zamrznute banane, ½ šolje prirodnog kremastog putera od kikirikija, ½ šolje običnog jogurta, poslastice u obliku pseće kosti. Od ove količine dobije se 8 do 10 sladoleda.

U blenderu izmiksajte kupine u pire, izvadite iz posude i umešajte preostale sastojke, uz dodavanje vode po potrebi. Stavite mešavinu u kalupe za sladoled ili male papirne čaše za jednokratnu upotrebu. Ubacite poslastice u obliku kosti i držite u zamrzivču najmanje 4 sata. Sladoled se može čuvati, dobro pokriven, u zamrzivaču oko mesec dana.

Kad kupujete namirnice za pripremu psećeg sladoleda, birajte one koje ne sadrže ksilitol, zaslađivač koji se ponekad nalazi u puteru od kikirikija i proizvodima od jogurta. Ksilitol može biti veoma toksičan za kućne ljubimce, čak i u malim količinama.

Poslastice ne bi trebalo da čine više od 10 procenata dnevnog unosa kalorija za psa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Mali buldog pretrnuo od straha kada je gazda načeo sladoled u obliku psa

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari