• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brzi mini hamburgeri za psa: Ukusna mesna kombinacija za vašeg ljubimca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne dozvolite da vaš ljubimac čeka da mu udelite zalogaj ili dva, pa mu pripremite ukusnu večeru od mlevene ćuretine, junetine ili piletine

  • 0
Mini hamburgeri za psa Foto: Shutterstock

Sastojci za mini hamburger za psa verovatno su istovetni namirnicama koje koristite za pripremu svojih ukusnih sendviča.

Sa kućnim ljubimcem koji će jesti obrok nalik vašem, večera može biti još zabavnija!

Za pripremu osam mini hamburgera potrebno je pet minuta, koliko ćete utrošiti i za pečenje.

Sastojci: 120 g mlevene ćuretine, četvrtina šolje iseckane kuvane šargarepe, jedno veliko jaje, dve kašike kuvane ovsene kaše, četiri kriške organskog hleba (ili kuvanog slatkog krompira.

Viljuškom pomešajte sastojke u maloj činiji (smesa će biti poprilično vlažna). Na srednje jakoj vatri zagrejte kašičicu kokosovog ulja. Ubacite smesu u tiganj sa uljem, ali je nemojte pritiskati. Pecite oko dva minuta.

Lagano okrenite i blago izravnajte. Ukoliko je potrebno, dodajte još kokosovog ulja u tiganj. Pecite još minut ili dva, a potom sklonite s vatre i ostavite da se ohladi.

Pljeskavice možete ispeći i na roštilju, umotane u aluminijumsku foliju premazanu kokosovim uljem.

Od hleba ili krompira isecite krugove, stavite po kolut šargarepe, preko toga dodajte meso i ukrasite sa malo zelene salate.

Poslužite psu ove ukusne “pljeske” koje će jesti sa uživanjem.

Umesto ćuretine, možete da koristite mlevenu govedinu ili piletinu. Sos od jabuka možete dodati umesto jajeta, a šargarepu možete da zamenite spanaćem ili keljom.

Verujemo da nećete imati vremena da fotografišete hamburgere pošto će ih ljubimac smazati brzinom munje.

Uživajte sa svojim psom!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari