• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rođendanska torta za psa: Miks meda, vanile, šargarepe i kikiriki putera

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slavljenički kolač je mali znak pažnje za vašeg kucova, a da biste bili sigurni da je to pun pogodak za njegova nepca, slobodno obavite degustaciju!

  • 1
Rođendanski kolač za psa Foto: Pexels/Arjun Pv

Veoma je zabavno praviti kolač ili tortu povodom rođendana kućnog ljubimca.

Izazov je u tome što se morate pridržavati pravila u vezi sa namirnicama, jer pas ne može da jede svašta.

Evo recepta za rođendanski kolač: njegov autor naglašava da postoji samo jedna opasnost, a to je da će ga pas pojesti do poslednje mrve!

Jedan od sastojaka pseće torte je i med koji nije obavezan, ali čini kolač slađim.

Za pripremu kolača potrebno je oko 60 minuta.

Sastojci: jedno jaje, trećina šolje meda (po želji), četvrtina šolje putera od kikirikija, 250 ml biljnog ulja, kašičica ekstrakta vanile, šolja seckane šargarepe, šolja integralnog ili pšeničnog brašna i kašičica sode bikarbone.

Zagrejte rernu na 175 stepeni Celzijusovih i uljem podmažite kalup sa šest žlebova ili šest malih šolja. Dobro izmešajte jaje, med, puter od kikirikija, ulje i vanilu u velikoj posudi.

Šargarepu kratko obarite, pa iseckajte i dodajte brašno i sodu bikarbonu. Sve sastojke pomešajte, ujednačite masu i kašikom sipajte u kalupe (ili šoljice).

Pecite u zagrejanoj rerni oko 40 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu kolača ne izađe čista.

Ostavite da se kolač hladi u kalupu 10 minuta, a zatim ga izvadite na rešetku da se potpuno ohladi.

Rođendanski kolač za psa Foto Shutterstock

Ukrasite ga psećim biskvitima u obliku koskica.

Vašem ljubimcu želimo srećan rođendan!

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Sedma specijalizovana izložba belgijskih ovčara u Beogradu

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari