• 0
 ≫ 

Hrana za pse: Koje namirnice “hlade” pregrejani organizam?

 ≫ 

Poštovaoci principa jin i jang smatraju da su i zdravi obroci za ljubimca loši po njegovo zdravlje ako nemaju odgovarajuću temperaturu

  • 0
Pas, temperatura hrane i jin i jang Foto: Shutterstock

Znate li da i zdrava hrana neodgovarajuće temperature može biti loša za pseći želudac?

Prema pisanju Animalwellnessmagazine, Eastern Food Therapy (EFT) smatra da je nekim psima potrebna hrana koja „zagreva“, drugima su potrebi obroci za „hlađenje“, a zdravi psi mogu da jedu „neutralnu“ hranu.

Ukoliko psu date hranu pogrešne temperature, možete izazvati niz zdravstvenih tegoba, čak i probleme u ponašanju.

Pas i temperatura hrane Foto: Pixabay

Ako pas prekomerno dahće, često se češe, ima sezonske alergije, jezik mu je jarkocrven i ispoljava agresivan temperament, to znači da ima previše “jang” energije i da mu je potrebna hrana za “hlađenje”.

Da bi se u organizmu postigla ravnoteža, pas treba da jede namirnice koje stvaraju “visoki jin” ili energiju za "hlađenje".

Pas, temperatura hrane i jin i jang Foto: Shutterstock

Evo nekih „rashlađujućih“ namirnica koje pomažu da se pseći organizam povrati: zečetina, pačije meso - džigerica i vrat, svinjsko srce, spanacć, celer, jabuke, kamilica, čija semenke i ječam.

Dodatak ovih namirnica u sirovom stanju obrocima psa će ojačati njegov imunitet, suzbiti suvišnu toplotu i upalna stanja, ublažiti i ukloniti svrab i dahtanje i olakšati varenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari