• 0
 ≫ 

Hrana za ljubimce bez žitarica: Ovo su 3 glavne prednosti

 ≫ 

Reč je o hrani za ljubimce bez žitarica (kukuruza, pšenice, pirinča i drugih), a prepoznaćete je je po oznaci “Grain free” na pakovanju

  • 0
Pas, shiba inu Foto: Pixabay.com

Sa razvojem trendova u oblasti hrane za ljubimce, ali i istraživanjima koja se vrše, možemo primetiti sve više kesa na policama u pet šopovima na kojima piše “bez žitarica” ili “bez glutena”. Šta to znači i koje su zaista prednosti kada je u pitanju hrana za ljubimce bez žitarica?

Kakva je to hrana za ljubimce bez žitarica

Kao što i samo ime kaže, reč je o hrani za ljubimce bez žitarica (kukuruza, pšenice, pirinča i drugih), a prepoznaćete je je po oznaci “Grain free” na pakovanju, kao kod linije Farmina N&D hrane. Alternativno, postoje i hrane sa smanjenim procentom žitarica “Low grain”, piše apetit.rs.

Prednosti korišćenja hrane za ljubimce koja u sebi nema žitarice

Hrana za ljubimce koja u sebi nema žitarice, sama po sebi nije jedina hrana koju bi mogao i koju bi trebalo da konzumira vaš ljubimac. Naime, cilj svakog vlasnika je da njegov ljubimac ima izbalansiranu ishranu. Ako se ona postiže hranom bez žitarica u potpunosti - još bolje!

Kao glavne prednosti konzumiranja ovakve hrane navode se: Kvalitetnija dlaka - ova hrana uglavnom sadrži visok nivo masti i amino kiselina, što potpomaže sjaj i kvalitet dlake; Manje izmeta - govorimo o lako svarljivoj hrani, pa je količina izmeta koju ljubimac izluči ujedno i manja; Brža zasićenost (kontrola porcije) - ova hrana je jača, kaloričnija, pa se ljubimac zasiti brže, od manje porcije.

Hrana bez žitarica i hrana bez glutena: U čemu je razlika?

Gluten je protein koji se javlja u žitaricama kao što su pšenica, ječam i raž, dok ga ostale žitarice ne sadrže. U hrani za ljubimce bez žitarica sigurno nema glutena, dok u hrani bez glutena možda ima nekih žitarica, iz grupe onih koje ne sadrže ovaj protein.

Hrana za ljubimce bez žitarica uglavnom nije neophodna, ali je kvalitetan izbor. Naravno, uz to da se ima na umu da ishrana pre svega mora biti raznovrsna. Pre nego što značajnije promenite ishranu vašeg ljubimca, naša preporuke je da se posavetujete sa veterinarom. Nijedna hrana nije univerzalno rešenje za svaku životinju.

Video: Tri prelepa malamuta su dobila poslasticu, a onda se u kadru pojavljuje najsmešniji pas ikada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari