• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ružičaste zmije: Najlepše vrste "pink" reptila koje možete držati kao kućne ljubimce

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ekscentrični ljubitelji gmizavaca izričiti su u pogledu nabavke budućeg mezimca u ovoj nežnoj boji koja se dobija selektivnim uzgojem i košta više od običnih varijeteta, ali je popularnost vlasniku koji je plati zagarantovana

  • 0
Najpopularnije ružičaste zmije u teraristici Foto: Shutterstock

Odabir savršenog kućnog ljubimca ponekad nije lak, pogotovo ako je reč o neobičnim životinjama.

Iako je nabavka malo drugačija ako odlučite da imate zmiju, ljubav i briga o njoj se podrazumevaju i isti su kao i kad je reč o drugim vrstama.

Zmije viđamo u svim veličinama i bojama.

Pojedini teraristi isključivi su u pogledu nabavke vrste zmije, dok se drugi odlučuju da njihov budući ljubimac ima određenu boju.

Jedna od možda najneobičnijih opcija je nabavka ružičaste zmije.

Svako ko poželi ovakvog naizgled nežnog ljubimca, treba da zna da se upušta u poprilično tešku avanturu.

Odabir zmije po boji

Izbor zmije nije isti kao kad se odlučujete za rasu mačke ili psa. Zmije su izložene u staklenim posudama, pa im je potreban kućni ambijent koji će imitirati njenu prirodnu sredinu. Osim toga, možda ćete poželeti šareniju zmiju ili ćete se usredsrediti na boju i uzeti elegantnu crnu, veselu žutu ... ili možda ružičastu zmiju!

Boja je jedinstvena odlika zmije, bez obzira na vrstu. Programi njihovog uzgoja u zatočeništvu omogućili su uzgajivačima da selektivno odaberu određene osobine ovih reptila za ljude koji traže unikatnost.

Nema mnogo ružičastih zmija, ali su sve one koje postoje zaista izuzetne i nesvakidašnje.

Kukuruzna zmija

Najpopularnije ružičaste zmije u teraristici Foto: Shutterstock

Najčešća i verovatno najlakša za nabavku vrsta ružičaste zmije je kukuruzna zmija.

Kukuruzne zmije su već duže vreme dostupne vlasnicima reptila i divne su kućne ljubimce. One se decenijama selektivno uzgajaju kako bi dobile određene varijacije gena i šare boja. Kao rezultat toga, dolaze u raznim bojama i dezenima.

Najpristupačnija ružičasta kukuruzna zmija je sa albino mutacijom.

Albino kukuruzna zmija Albino kukuruzna zmija Foto: Pixabay

Boja albino kukuruzne zmije je svetlo roze i graniči se sa belom, oči su jarko ružičaste oči, a telo je tamnije roze. Albino kukuruznu zmiju ćete platiti više nego standardnu.

Loptasti piton

Najpopularnije ružičaste zmije u teraristici Foto: Shutterstock

Loptasti piton je jedna od najpoznatijih i najčešćih vrsta zmija kućnih ljubimaca koja se odlično prilagođava svakom domu. Dugo se uzgaja u određenim varijacijama boja, pa i u roze podtonu.

Zmija šiljatog nosa

Najpopularnije ružičaste zmije u teraristici Foto: Shutterstock

Iako se lako nabavlja u zapadnim pet šopovima, roze varijanta ove zmije nije tako česta, pa je morate čekati kod odgajivača koji se bavi selekktivnim uzgajanjem.

Ružičasta boa

Najpopularnije ružičaste zmije u teraristici Foto: Shutterstock

Prelepa zmija iz jugozapadnog dela SAD i Meksika, roze boa ne poraste previše i viđa se u nijansama ružičaste, narandžaste i žute, često sa prugama na leđima.

Ona je savršen primer divlje zmije koja se dobro snalazi u zatočeništvu.

Za svakog budućeg vlasnika zmije koji želi da nabavi roze reptila, ružičasta pustinjska boa je jedna od najboljih opcija koju će takođe platiti malo "masnije".

Među zmijskim vrstama postoje još neke koje dolaze i u roze bojama, ali se ne preporučuju kao kućni ljubimci, jer su otrovne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Andrija Milošević pokazao pitona: "Smrzao" fanove snimkom na kom se druži sa strašnim Radomirom

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari