• 0
 ≫ 

Koje poslastice sme da jede morsko prase? Saznajte koje su toksične

 ≫ 

Ono što nikako ne smete davati morskom prasetu je ljudska hrana i grickalice

  • 0
Morsko prase

Foto: Pixabay.com

Morsko prase čest je ljubimac u Srbiji, a svaki odgovoran vlasnik trebalo bi da zna sve pojedinosti u vezi sa ishranom morskog praseta, kako bi ono bilo zdravo i živahno.

Imajući u vidu ishranu ove životinje, možemo lako da odredimo koje bi bile i idealne poslastice za morsko prase.

Ukoliko se odlučite za ishranu kupovnim granulama, obavezno kupujte one koje su posebno namenjene za morsko prase. Ova ishrana pruža vašem ljubimcu uglavnom sve što mu je potrebno, a za dopunu na scenu stupaju poslastice, piše Apetit.rs.

Poslastice za morsko prase dele se u dve glavne kategorije. Mogu biti kupovne, ili u vidu svežih namirnica. Kada je reč o kupovnim poslasticama, one mogu biti u obliku krekera ili štapića, sastava pogodnog i hranljivog za morsko prase.

Kada je u pitanju sveža ponuda namirnica, to su odabrano voće i povrće kao što su: banane, borovnice, dinja, zelena paprika, peršun, zelena i crvena zelena salata, jagode, paradajz, lubenica.

Ono što nikako ne smete davati morskom prasetu je ljudska hrana i grickalice, i sledeće namirnice: avokado, vlašac, kokos, beli luk, grožđe, luk, suvo grožđe. One su za njih toksične.

Da li su poslastice za morsko prase potrebne u ishrani

Poslastice za morsko prase nisu zamena za obrok. Međutim, ne mogu biti korisne kao dodatak glavnoj ishrani, ili kao sredstvo za trening.

Ukoliko niste sigurni da li je bezbedno da neku poslasticu date vašem morskom prasetu, naša je preporuka da pitate iskusnije vlasnike, ili čak i veterinara. Svakako, uvek dobro pročitajte uputstva na pakovanju.

Video: Tri praseta na kiši: Ova ekipa se baš rastuži kada je napolju vreme tmurno a mi ih potpuno razumemo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari