• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kakve su posledice razdvojenosti mačke i vlasnika koji je otputovao i ljubimicu ostavio na čuvanje roditeljima

B. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kristofer Bejs je vlasnik ruske plave mačke koja se zove Olga i svake nedelje izveštava ljubitelje i vlasnike o svojim dogodovštinama, a ovoga puta je opisao kako ga je dočekala mačka kad se vratio s puta

  • 0
Ruska plava mačka Ruska plava mačka Foto: Shutterstock/Kamil Martinovsky

Kristofer Bejs je pisac i urednik i ima rusku plavu mačku kojoj je dao ime Olga. Bejs svake nedelje izveštava ljubitelje i vlasnike mačaka o dogodovštinama sa svojom kućnom ljubimicom, a ovog puta opisao je kako je protekao susret sa Olgom, nakon njegovog putovanja na daleki Tajland, piše Catster.

Olgu su za vreme Bejsovog odsustva čuvali njegovi roditelji i evo kako ga je mačka dočekala posle par nedelja razdvojenosti.

Loše posledice razdvojenosti mačke i vlasnika

"Prošle godine sam putovao na Tajland i ostavio sam Olgu u kući mojih roditelja. Bio je to prvi put da je tako dugo odsustvovala iz kuće i, na nesreću mojih roditelja, nije bila dobar gost prvih nekoliko dana. Tokom dana Olga se skrivala, a noću je mjaukala i plakala. To je trajalo tri dana i posle toga je smekšala, oraspoložila se i srećno je sedela na njihovim kolenima", priseća se Kristofer Bejs.

Bejs nije mogao da povede mačku sa sobom, jer je jedan od njegovih letova bio duži od 14 sati, a hotel u kome je trebalo da odsedne nije bio pet friendly. Međutim, dugotrajan boravak u kabini prepunoj putnika koji kašlju i neadekvatni obroci bili su dovoljno loša stvarnost, pa Bejs kaže da mu je bilo drago što nije poveo mačku koja bi najverovatnije bila ljutita i siktala bi u transporteru u kome bi provela desetine sati.

"Osim ako se ne preselim u drugu zemlju, sumnjam da ću Olgu ikada povesti na međunarodni let. To bi bilo mučno za oboje. Ne voli da napušta naš dom, a kad idem na kraća putovanja, pet siterka brine o Olgi. Kada ostane kod kuće za vreme mog kraćeg odsustva, Olga je neverovatno dobra kad se vratim i ne ostavlja me na miru", kaže Bejs.

Neprijateljska dobrodošlica

"Posle mog povratka sa Tajlanda, Olga nije bila srećna što me vidi. Kad sam joj prišao, zamjaukala je i sklonila se od mene. Kao da je pretpostavila da sam mrtav pošto me tako dugo nije bilo, a nije joj bilo drago što me vidi u obliku duha! Pobegla je, a kada sam je zatekao kako se krije ispod kreveta, siktala je i pokušala da me ogrebe. Morao sam da je pokrijem peškirom pre nego što sam je ugurao u transporter.", kaže Bejs.

Kad je stigao u dom, Bejs je pustio Olgu da izađe iz transportera, a ona je potrčala i sakrila se ispod kreveta. Držala se podalje od njega i nije mu prilazila sve dok nije pala noć. Olgino neprijateljstvo je veoma iznenadilo Bejsa, ali je mačka tek sutradan shvatila da je sve isto kao pre i rado se vratila staroj rutini.

Ruska plava mačka Foto: Shutterstock

Mačke imaju dugotrajno pamćenje i razlikuju svoje vlasnike od stranaca, ali je Bejsu nejasno zašto ga se Olga u početku plašila. Olgin veterinar kaže da su je najverovatnije uplašili čudni mirisi na Bejsovoj odeći. S obzirom na dužinu puta i mešavinu prijatnih i neprijatnih aroma koje su okruživale Bejsa u avionu, mačka je potpuno bila u pravu. Tokom 30-satnog putovanja, Bejsova odeća i koža su upijale arome oštrog mirisa tela, lošeg zadaha, jake kolonjske vode i povraćanja nekog bolesnog deteta. Bejs nimalo ne krivi Olgu što je šištala na njega i pokušavala da ga ogrebe nakon putovanja.

"Da se ​Olga ​vratila kući nakon dugog putovanja i da joj je krzno bilo "natopljeno" istim mirisima, i ja bih siktao i pobegao u sklonište", završava priču Kristofer Bejs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari