• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jesenja "uradi sam" zanimacija za mačku: Sve što vam treba su kartonska kutija, suvo lišće i mačije poslastice

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ako u domu imate dosta prostora, nabavite više kutija u koje ćete ubaciti veće količine lišća, igračke, suvu hranu, pa čak i macinu travu

  • 1
Mačka u lišću Foto: Shutterstock

Ako ste zagovornik prirodnih materijala i volite da vaš ljubimac ima što više igračaka od prirodnih materijala, evo sjajne ideje za vlasnike mačaka. Jednostavna "uradi sam" igra će zabaviti mačku i aktivirati sva njena čula, pogotovo u prohladnim i kišnim jesenjima danima. Ovu igru lako ćete pripremiti, jer za njeno "oživljavanje" verovatno već imate sve u domu ili u njegovom okruženju, piše Cuteness.

Uživajte u jeseni sa svojom mačkom

Igranje sa lišćem će zainteresovati radoznalu mačku i ona će biti oduševljena što u domu ima "predstavnika" jeseni koji šušti pod šapama. Na ovako zabavan način ćete obogatiti mačiji život novom aktivnošću.

Lišće možete da postavite u bilo koju oblast doma, u prostorijama sa podovima koji se lako čiste, jer je suvo lišće krto pa prostor može da bude veoma neuredan.

Mačke imaju koristi od mentalnih i fizičkih izazova, jer oni ne dopuštaju mogućnost da se dosađuju i postanu destruktivne ili letargične. Mačke kojima je dosadno pokazuju probleme u ponašanju, pa vlasnici treba da osmisle zabavu u kojoj će ljubimci koristiti čulo mirisa i biti inspirisani da love i vrebaju "plen".

Kako da napravite "slagalicu" sa lišćem za mačku

Jednostavna slagalica od lišća je zabavan način da mačku zabavite i naterate da razmišlja.

Za ovu zabavnu slagalicu potreban vam je sledeći materijal: papirna kesa, mala ili srednja kartonska kutija sa otvorenim vrhom, mačiji obrok ili poslastice, čisto suvo suvo lišće, igračke i mačija trava.

Mačka u lišću Foto: Pexels/Hasan Albari

1. Sakupite čisto, suvo i šuštavo lišće u papirnu kesu. Mačke ne bi trebalo da grickaju lišće tokom ove igre, ali za svaki slučaj odaberite lišće sa drveća koje nije toksično za mačke.

2. Odabrane listove stavite u čistu kartonsku kutiju. Broj listova zavisi od vas, ali što više lišća stavite u kutiju, igra će biti izazovnija.

3. Lišće u kutiji pospite komadićima suve mačije hrane ili poslasticama, a potom dopustite mački da pretraži kutiju. Kada počne da pronalazi hranu i poslastice, pohvalite je i ohrabrite da nastavi sa istraživanjem kutije.

4. U kutiju možete staviti igračke na koje će mačka nabacivati lišće i vaditi ga: cilj ove slagalice je da mačka na prirodan i instinktivan način koristi svoja čula.

5. Kad lišće počne da vlaži, pronađite novo lišće i zamenite njime staro. Ako u kući imate dosta prostora, nabavite nekoliko kutija u koje ćete ubaciti gomile lišća, poslastice, igračke, hranu i pomalo macine trave i mačka će imati fenomenalnu zanimaciju na svakom koraku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ova aplikacija prevodi sve što vaša mačka mjaukne u ljudski glas

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dara

    18. septembar 2024. | 13:56

    Od svih kućnih ljubimaca,najviše uživaju mačke,ovo bi mogla tokom vikenda da im napravim,taman da iskoristim i priliku da otpakujem fotokatalitički prečiščivač vazduha ambilife koji sam nedavno,kupila.