• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da maca poliže šape: Kolač sa lososom i slatkim krompirom gotov za manje od pola sata

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ima li boljeg načina da počastite svoju kućnu ljubimicu specijalnom, jedinstvenom i ukusnom poslasticom od njene omiljene ribe, najzdravijeg povrća i najboljeg komada mesa

  • 0
Mačka jede lososa Foto: Shutterstock

Nema ništa zabavnije od pravljenja domaćih poslastica za vašu mačku i scene u kojoj ih ona sa uživanjem jede.

Nevažno je da li je povod pravljenja kolača ili tortice macin rođendan, druženje sa prijateljima "mačkarima" ili ste tek tako poželeli da ljubimicu častite slanim "slatkišem".

Losos, piletina i pire od slatkog krompira su famozna trojka od koje čak i nama ide voda na usta!

Posle serviranja ovakvog specijaliteta, mačka će vas voleti zauvek, tvrdi Daily paws!

Ovaj kolač ili torta za mačke brzo se pravi, ne peče se i sastoji se od samo šest namirnica.

"Testo" se formira u pljeskavice i ređa kao slojevita torta, u "sendviču" sa puterom od kikirikija, a potom se preliva jogurtom umesto glazurom.

Priprema ove poslastice, koju možete podeliti u čak šest porcija, oduzeće vam 15 minuta, a isto toliko ćete je i hladiti.

Mačiji kolač od lososa i slatkog krompira Foto: Shuttesrtock

Za losos-batat-pileći kolač potrebno je:

½ konzerve lososa bez kože i kostiju

¼ šolje sitno seckanih kuvanih pilećih ili ćurećih prsa (po izboru)

¼ šolje pirea od slatkog krompira

1 kašičica pirinčanog brašna

2 kašike običnog jogurta

1 kašičica putera od kikirikija.

(Puter od kikirikija i jogurt ne smeju sadržati zaslađivač ksilitol)

Mačiji kolač od lososa i slatkog krompira Foto: Pixabay

Mali pleh obložite voštanim ili peki papirom.

U srednje veliku posudu stavite lososa i sitno iseckano meso, dodajte pire i dobro promešajte. Umešajte pirinčano brašno.

Na pleh postavite okruglu modlu oblika prstena i kašikom stavite 1/3 šolje smese u nju. Prstima utapkajte smesu u ravnomeran sloj. Pažljivo uklonite modlu i ponovite postupak sa preostalom količinom mase.

Stavite pleh u zamrzivač na 15 minuta da se pljeskavice stegnu.

Da biste sastavili kolač-tortu, stavite jednu pljeskavicu na mali tanjir, premažite puterom od kikirikija, potom stavite drugu, ponovo premažite kikiriki puterom i na vrh stavite treću.

Prelijte kolač jogurtom, puštajući da se sliva.

Pljeskavice od lososa možete zamrznuti i čuvati do tri meseca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari