Spasila ju je strašne sudbine i pružila novu šansu za život: Umesto bunda, lasica postala kućni ljubimac

Izgleda da je ova životinja rođena pod srećnom zvezdom

Evgenija Fedorčenko ima neobičnog kućnog ljubimca, lasicu po imenu Umora.

Kupila ga je na farmi krzna i tako ga spasila strašne sudbine koja ga je čekala.

Dovela ga je kući i odgajila kao pravog kućnog ljubimca.

- Umora nije divlja lasica. Umora je rođen na farmi krzna, trebao je da postane nečija bunda. Ja sam ga otkupila i tako mu podarila novi život. Od tada živi sa mnom u kući, pa se nažalost, ne može pustiti u prirodu- rekla je ona.

Ipak, iako lepo, živeti sa lasicom nije nimalo lako - Sa lasicom je veoma teško živeti, jer je to nepripitomljena životinja, ima veoma jake divlje instinkte, pritom je sa farme krzna. Umora je veoma nervozan, veoma je histeričan, psihotičan, ponekad čak i agresivan. S njim nije lako, ali se ne kajem što sam mu spasila život - objasnila je Evgenija koja ima još jednog ljubimca, psa, ali se on nažalost, plaši lasice- objasnila je.

Prema njenim rečima pas je u početku pokušavao da bude druželjubiv, ali je Umora odmah pokazao da prijateljstvo između njih nemoguće.

Evgenija tvrdi da joj je iskustvo sa lasicom promenilo život i da ju je inspirisalo da pokrene blog.

- Život mi se mnogo promenio od kada imam njega. Pokrenula sam i blog "Umora", gde sam počela da emitujem etički odnos prema prirodi, odgovoran odnos prema životinjama, počela sam da razmišljam o problemima etike i ekološke prihvatljivosti. Počela sam da ulazim sve dublje u sve ove probleme: probleme farmi krzna, probleme životne sredine - završila je ova mlada devojka koja se nada će podići svest ljudi da ne eksplatišu životinje zarad lične koristi.

Njenu priču pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Pronašli ga samog, tužnog i sklupčanog u kolibi pa ga usvojili: Mladunče lasice napustila mama

(Telegraf.rs)