Rendžer je odrasli nemački ovčar, ali i dalje izgleda kao štene: Boluje od retkog stanja

Iako su veterinari obavestili vlasnike da će zbog ovog stanja imati kraći životni vek, on je već živeo duže nego što su predvideli

Četvorogodišnji nemački ovčar ceo život će ostati na nivou šteneta zbog retkog genetskog stanja koje pogađa njegov rast.

Rendžer, koji živi sa vlasnicima u Arizoni, boluje od stanja koje se zove patuljasti rast. Ovo utiče na njegovu hipofizu i znači da mu nedostaje hormon rasta.

Objašnjavajući njegovo stanje na Instagramu, njegovi vlasnici su rekli da su u početku sumnjali da je njegov usporen rast bio rezultat parazitske infekcije po imenu Giardia koju je imao kada su ga prvi put doneli kući.

- Nakon još istraživanja i konsultovanja sa veterinarom, otkrili smo da zapravo ima patuljast rast koji je uzrokovan čistokrvnim srodstvom - objasnili su oni.

Iako su veterinari obavestili Rendžerove vlasnike da će zbog ovog stanja imati kraći životni vek, on je već živeo duže nego što su predvideli.

- Trenutno je zdraviji nego što je ikad bio - rekli su vlasnici, dodajući da je ranije ostao bez krzna zbog hipotireoze kao posledica patuljastog rasta.

Na nalogu na Instagramu Rendžera prati više od 138.000 ljudi. Ljudi u komentarima ispod njegovih fotografija pišu da je presladak i žele mu dobro zdravlje.

- On je mentalno odrasli nemački ovčar, jedina razlika je u njegovoj visini - rekli su vlasnici.

Video: Dirljiv prizor: Pas velikog srca pomaže svom slepom drugaru da hoda

(Telegraf.rs)