Posle ovoga želećete ovu pticu za kućnog ljubimca: Gavran Goša zapalio TikTok

Goša ima 7 meseci i obožava svog gazdu sa kojim se svakodnevno igra i leti

Pitomi gavran Goša sa Permske oblasti osvaja TikTok. Video gavrana na društvenoj mreži počeo je da objavljuje njegov vlasnik Aleksandar Čugainov.

Gavranov TikTok je već stekao skoro 45 hiljada pratioca i više od pola miliona lajkova. Najpopularniji video na kanalu bio je video u kojem Aleksandar traži od Goše da donese markere različitih boja, a ptica izvršava ove komande.

Video ima više od 900 hiljada pregleda. Ali Goša poseduje i druge veštine: donosi grane, čunjeve i novčiće, a takođe stiže na poziv vlasnika.

Goša se slučajno pojavio u Aleksandrovoj kući; maja 2020. godine, mladić je u gnezdu ispod grana srušene jelke pronašao ptića i doveo ga kući.

Za sedam meseci zajedničkog života Goša i Aleksandar postali su nerazdvojni.

Već sam ga toliko zavoleo da više nije samo kućni ljubimac, već kao prijatelj i deo naše porodice, pa ga neću nigde dati - kaže Aleksandar.

Gavran ne sluša nikoga osim vlasnika. Stoga, uprkos velikom interesovanju stanovnika Lisve za neobičnog ljubimca, mladić pokušava da poštuje mere predostrožnosti: za šetnje sa Gošom mora ići u šumu ili na polje, a ako u blizini ima ljudi ili drugih životinja, Aleksandar drži vranu na posebnoj rukavici.

Briga o gavranu kućnom ljubimcu oduzima puno vremena. Prema Aleksandru, oko četiri sata dnevno izdvojeno je za šetnju, vežbanje i jelo. Rođaci mladića u početku su bili zabrinuti zbog pojave tako neobičnog ljubimca u porodici, ali su svoju brigu ostavili po strani kada su videli Aleksandra kako se brine o ptici.

Video ovog neverovatnog ljubimca možete pogledati na početku teksta.

(Telegraf.rs)