Dobili sasvim neobičnog ljubimca: Omacila mače sa dva lica, vlasnici kažu da imaju novu bebu

"Bili smo šokirani. Čudno je izgledalo"

- Moja je supruga otišla da vidi jesu li dobro i pronašla pet mačića s po jednim licem i ovo s dva - rekao je vlasnik BJ King o svom neobičnom kućnom ljubimcu o kom se sada intenzivno brine.

Porodica King iz Oregona dobila je nove mačiće. Njihova mačka se omacila i na svet donela šest mačića među kojima i jedno sa dva lica. Nazvali su ga Biscuits and Gravy (keks i sos). 

Preslatko mače rodilo se u sredu s dva nosa, dva para očiju i dvoja usta. Njegova mama Kinli, kao i ostalih pet mačića, potpuno su zdravi.

- Moja je supruga otišla da vidi jesu li dobro i pronašla pet mačića s po jednim licem i ovo s dva - rekao je vlasnik BJ King CNN-u.

- Bili smo šokirani. Čudno je izgledalo. Nismo baš puno razmišljali dok kasnije u toku dana nismo shvatili da je to zapravo retkost - rekao je.

Mačke s dva lica ili "Janus" mačke, nazvane po rimskom bogu Janus, koji je opisan sa dva lica, jedno koje gleda u prošlost, a drugo koje gleda u budućnost.

Iako većina ovakvih mačaka ne preživi duže od jednog dana, jedan par, Frank i Lui, doživeli su 15 godina i tako su ušli u Ginisovu knjigu rekorda 2006.

Kako bi takvu dob doživeli i Biskits i Grejvi porodica King mora da preuzme mnogo majčinskih dužnosti mame Kinli. To uključuje hranjenje, grejanje...

- Kao da imamo novorođenu bebu - kažu vlasnici.

- Namestili smo alarm na svaka dva sata da bi ih nahranili i preko dana i preko noći. Brinemo se da mu je toplo, a većinu se dana provede zavučen u ženinu majicu - rekao je tata King.

Video: Zift, beogradski mačak koji više od slanine voli travu

(Telegraf.rs)