Ostavili povređenog psa u reci: Da je izvađen iz vode kada je uslikan, možda je i mogao da preživi

Ubrzo se na njenu priču nadovezao i jedan Staniša koji je pokušao da spasi povređenog psa međutim njemu na žalost nije bilo pomoći.

Foto: Facebook/Lela Bucek(Orpak Krusevac)

Priča napuštenog psa koji leži ispod mosta u reci Ribnici kod Masline rastužile su mnoge ljubitelje životinja.

Jedna Tamara objavila je u Fejsbuk grupi Spasi udomi nekoliko fotografija na kojima se vidi kako zlatni retriver leži u vodi ispod mosta nepomičan. Ona je u opisu objkave napisala da je u pitanju reka Ribnica kod Maslike i da pošto je pas težak ona nije uspela sama da ga izvuče iz vode. Tamara je apelovala na sve da odu i pokušaju da pomognu mališi koji je kako se pretpostavlja bačen u reku, nakon što ga je udario automobil.

Ubrzo se na njenu priču nadovezao i jedan Staniša koji je pokušao da spasi povređenog psa međutim njemu na žalost nije bilo pomoći.

- Psa sam izvadio iz reke imao je 15 kilograma, odveo u K9. Učitali su čip, našli vlasnika. Psu nisu mogle da se nađu vene i nije mogla da mu se izmeri tempratura, jer je kolabirao od mučnog ležanja u hladnoj vodi. Svako ko je prošao pored njega a nije ga izvadio se ogrešio - napisao je on u komentaru.

Staniša je zatim dodao da je platio sve troškove lečenja, ali je veterinarka na žalost morala da ga uspava.

- Da je pas izvađen iz vode, tada kada je uslikan možda je i mogao da preživi, jer je bio pri izmaku snaga i svaki sekund mu je bio bitan - piše u komentaru.

Mnogi članovi grupe rastužili su se zbog nesrećnog ishoda.

(Telegraf.rs)