04.10.2013 - 21:23

ŽIVI SA KROKODILOM U KUĆI: Potrošio 30.000 evra kako bi ljubimcu omogućio da pliva(VIDEO)

Penzionisani britanski policijaca Kris Veler (66) u svojoj kući živi sa nesvakidašnjim kućnim ljubimcem

Veler sa krokodilom
Foto: Profimedia

Reč je o krokodilu koji se zove Cezar i koji živi sa svojim vlasnikom Velerom na njegovom imanju u Ročesteru u Engleskoj. Ovaj ljubitelj životinja uredio je svoju kuću kako bi zadovoljio potrebe krokodila, a u renoviranje je uložio više od 30 hiljada evra. Cezara je uzeo pre šest godina kada je bio manji od pola metra.

Cezar sada ima sedam godina, dugačak je metar i po, ali i dalje raste. Cela kuća je prilagođena krokodilu, kako bi lako mogao da se kreće po njoj. Veler je proveo 40 godina pretvarajući prizemlje svoje kuće u stanište krokodila, koji može slobodno da pliva u improvizanom bazenu koji mu je napravio.

Da bi držao Cezara u kući, Veler je morao da dobije dozvolu za čuvanje opasnih životinja, ali i da poštuje određene uslove što se tiče higijene, ishrane i bezbednosti. Tako je ugradio zaštitni sistem od tri prstena kako se ne bi desilo da Cezar odluta od kuće.

- Proveo sam decenije držeći iza brave prave životinje ( kriminalce, ubice…), tako da se ovaj život sada i ne razlikuje mnogo. Imam bezbednosni sistem kako Cezar ne bi izašao iz kuće. Često se desi da se probudim, a on je pored mene, odmara- kaže ovaj ljubitelj neobičnih životinja.

Veler kaže da je krokodil njegov verni saputnik i da mu hranjenje i čuvanje Cezara ne predstavlja nikakav problem.

- Većina ljudi se plaši krokodila i čude mi se kako mogu da živim sa njim. Međutim, odrasli smo zajedno, vrlo je poslušan i navikli smo se jedan na drugog – priča Veler.

Kućni ljubimac

Foto: Profimedia

U početku mu je, kako kaže, bilo vrlo teško da se brine o njemu, a nekoliko puta, dok je još bio mali, pokušao je i da ga ugrize, ali sada je miran. Veler je razmišljao da Cezaru dovede ženku, ali se predomislio jer bi mu ona omela mir i njegove navike.

Svoj zajednički dan započinju tako što mu Veler posluži doručak koji čine meso ili riba, nakon toga očisti njega i njegovo stanište, a onda prelaze na slušanje muzike i gledanje televizije.

- Nikada nisam želeo da imam psa ili mačku, a danas ne bih mogao da zamislim svoj život bez ovog krokodila – kaže Veler.

(ljubimci.telegraf.rs/dailymail.co.uk)

Tagovi: krokodil, kućni ljubimac, neobični kućni ljubimci

Ostavite komentar

Komentar možete poslati koristeći i naloge:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 komentar za ŽIVI SA KROKODILOM U KUĆI: Potrošio 30.000 evra kako bi ljubimcu omogućio da pliva(VIDEO)

  1. Mihajlo Maslak says:

    Sta droga ucini od coveka