23.04.2016 - 21:04

OVA ŽIVOTINJA JE JEDNA OD NAJSKUPLJIH NA SVETU, ali razlog vam se verovatno neće dopasti! (VIDEO)

Horizon je ime ovog divljeg afričkog bivola i vredi pravo bogatstvo. Zbog ogromnog raspona rogova (1,5 metara) važi za najtraženijeg u Južnoj Africi i procenjen je na neverovatnih 8,5 miliona britanskih funti

Printskrin: Youtube.com/tortoisesTokyo
Printskrin: Youtube.com/tortoisesTokyo

Njegovi besprekorni geni i raspon rogova su razlog njegove ovolike vrednosti, a vlasništvo je četvorice najbogatijih biznismena ove najjužnije afrčkr države. Najpre je još kao goveče doveden u rezervat ‘Gejm’ (Južna Afrika) da bi privukao turiste, a ubrzo je vlasnicima rezervata počeo da koristi za rasplod kako bi uzgajali najveća i najbolja krda ove vrste afričkih goveda.

Horizon je stekao veliko potomstvo, a njegovi direktni potomci se prodaju po ceni od 40.000 do čak 120.000 funti.

Ovaj bivo je prvobitno prodao odgajivač Žak Malan.

Horizon je trenutno na imanju jednog od svoja četiri vlasnika, biznismena Pieta du Toa.

S obzirom na to da je njegova vrednost 176 miliona južnoafričkih randa, Horizon je postao najskuplji bivo ikad, a verovatno važi i za trenutno najskuplje procenjenu životinju na planeti. Svaki od ovih biznismena ima 25 odsto vlasništva Horizona i može da ga upari sa deset ženki godišnje.

- Horizon je bivo koji ima najveći raspon rogova u istoriji, besprekornog zdravlja i najveći je ikada uzgajan. Njegovi potomci će se prodavati drugim farmama u Južnoj Africi. Horizon je sada na našoj farmi i očekuje ženke drugog vlasnika u julu – kaže odgajivač Piet du Toa.

Afrički bivoli su poznati po velikom rasponu rogova čiji raspon dostiže 1,5 metar, ali su lovci odavno odstrelili najkrupnije primerke. Uzgajivači sada žele da obnove bivole poput Horizona, jer im mogu doneti bogatstvo.

POGLEDAJTE VIDEO

(Ljubimci Telegraf/Blic/Daily Mail)

Tagovi: afrički bivo, južna afrika, lov, ubijanje životinja

Ostavite komentar

Komentar možete poslati koristeći i naloge:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 komentar za OVA ŽIVOTINJA JE JEDNA OD NAJSKUPLJIH NA SVETU, ali razlog vam se verovatno neće dopasti! (VIDEO)

  1. The Spatula says:

    Izgleda da samo ljudski zivot, nema nikakvu cenu…