Institut: Nije bilo zloupotreba sa citostaticima

Institut za onkologiju navodi da je slučaj "Kraba" dokazao da nije bilo zloupotreba sa citostaticima

  • 0

V. d. direktora Instituta za onkologiju dr Zoran Rakočević izjavio da je slučaj "Kraba" uticao na rad Instituta, ali da je dokazano da nije bilo zloupotreba sa citostaticima.

On je u intervjuu nedeljniku NIN izjavio da je procedura nabavke citotoksičnih lekova stroga i precizno definisana tako da je nemoguće neprimećeno ne poštovati proceduru.

"Nabavka sa pozitivnih lista sprovodi se kroz takozvanu B i C listu. Na B listi su lekovi koje nabavlja sama institucija, a koji su prethodno definisani procedurama fonda. Fond je propisao i najviše cene plaćanja, koje se ne smeju prekoračiti", kazao je on.

"Ukoliko procedure nisu ispoštovane, fond tokom sledeće uplate novca smanjuje vrednost uplate za toliki iznos. Što se tiče liste citotoksičnih lekova sa C liste, njihovu nabavku i cene definiše fond i dobijamo ih u količinama koje su predviđene, a koje prikazujemo kroz planove na početku godine, koje je prihvatio fond", rekao je Rakočević.

Bivši direktor Instituta za onkologiju dr Nenad Borojević, prvooptuženi u aferi sa citostaticima, pronađen je u sredu obešen na Košutnjaku, ali istražni sudija tek treba da utvrdi da li je reč o ubistvu ili samoubistvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA