Sirija: Ubijeno najmanje 17 ljudi

Veliki broj ljudi je povređen u eksploziji naprave i terorističkom napadu

  • 0

U Siriji je danas ubijeno najmanje 17 ljudi, 11 civila i šest vojnika, a više od 10 je ranjeno, javila je sirijska novinska agencija SANA.

"Osam civila je poginulo od eksplozivne naprave koja je eksplodirala kada je minibus prešao preko nje na putu između Idliba i Alepa na severu zemlje", navela je sirijska organizacija za ljudska prava.

U provinciji Idlib na severozapadu zemlje ubijen je aktivista u jednoj prodavnici u gradu Kan Šekhun, prenela je agencija AFP.

U Homsu, srcu protesta protiv režima sirijskog predsednika Bašar al Asada, vojnici u oklopnim vozilima su, u ulici Al Kahira "proizvoljno" otvorili vatru i ubili jednog civila i još devet ranili.

Bezbednosne snage su ubile još jednog civila u Homsu, u naselju Al Bajada.

Sirijska gencija SANA javila je da je oružana teroristička grupa izvršila kasno sinoć raketni napad na kontrolni punkt. Ubijen je oficir i pet njegovih vojnika i još sedam je ranjeno iz zasede na devet kilometara jugozapadno od Damaska, navodi AP.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA