11.12.2017 - 10:51

Kuda idu zaplenjene životinje?

U Srbiji postoje samo dva mesta na koja idu zaplenjene životinje

FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

Ministarstvo zaštite životne sredine prošle nedelje je zaplenilo dva mrka medveda u okolini Srbobrana, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Godišnje pripadnici ovog ministartsva zaplene na desetine životinje, od neodgovornih vlasnika, ili od onih vlasnika koji neovlašćeno drže ove životinje, a ukoliko ste se pitali kuda idu nakon toga ove nesrećne životinje, odgovor je veoma prostor. Njihova naredna destinacija je ili Zoološki vrt u Beogradu, ili Zoološki vrt na Paliću.

Mrki medvedi koji su zaplenjeni u Srbobranu, su jedno vreme boravili u Zoološkom vrtu u Beogradu, a sada se nalaze u Specijalizovanom prihvatilištu za divlje životinje u Nemačkoj.

“Od krupnijih su stigli medvedi o kojima se priča proteklih dana, stizali su i vukovi u nekoliko navrata. U svakom trenutku mi imamo između 50 i 70 životinja iz ministarstva, koje borave kod nas u vrtu”, kaže Srboljub Aleksić, direktor beogradskog zoo-vrta.

“Te neke velike životinje koje ne možemo dugo da držimo pokušavamo da smestimo u specijalizovana prihvatilišta za te vrste. Tako smo pre nekoliko godina zaplenili lava i lavicu u jednom ilegalnom zoo-vrtu u neposrednoj blizini Novog Pazara i te lavove smo posle nekoliko meseci smestili u prihvatilište za velike mačke u Južnoafričkoj Republici”, objašnjava Jasmina Jović, v. d. pomoćnika ministra sektora za zaštitu prirode i klimatskih promena.

Tagovi: zoološki vrt beograd

Ostavite komentar

Komentar možete poslati koristeći i naloge:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*