09.12.2017 - 11:33

OVO JE NAJZABAVNIJI POSAO NA SVETU: Crnogorac plaća da pričate i pevate njegovim magarcima!

Na farmi magaraca u Crnoj Gori se traže pomoćni radnici

FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Ukoliko volite životinje, u blizini Podgorice u selu Martinići, vlasnik farme magaraca će vam platiti kako biste se družili sa ovim životinjama.

Prednost ovog posla, osim druženja sa životinjama, je i radno vreme, koje traje samo dva sata, i to onda kada se vi organizujete u toku dana. Dakle, na vama je da sa ostalim obavezama uskladite ovaj veoma zanimljiv posao. Satnica, za naše uslove sasvim dobra, i iznosi 3 evra.

“Magarci su kao i ljudi. Potrebna im je pažnja i nežnost. Ja sam ne mogu da stignem svaki dan da im se posvetim, zato sam rešio da dam oglas i da zaposlim nekog ko će svakog radnog dana da ih češka, timari, priča sa njima. I za to će biti plaćen. Po satu tri evra. Radno vreme je dva sata dnevno tokom radnih dana, po izboru kad se može, od izlaska do zalaska sunca. I samo po suvom vremenu”, priča Darko Saveljić iz Podgorice, vlasnik farme magaraca Martinići.

U oglasu, koji možete pronaći na društvenoj mreži Facebook, navodi se da stručna sprema nije važna, ali da ljubaznost, ljubav prema životinjama i strpljenje jesu vrlo bitni kako bi se ovaj posao obavio kako treba.

Darko kaže da sam od obaveza nije u stanju da se posveti češkanju, timarenju i razgovoru sa ovim životinjama, a da one zahtevaju dosta pažnje, inače veoma brzo postaju nesrećne. Zbog svega toga, odlučio se da zaposli još jednu osobu.

“Magarci su toliko umiljati, svaki od 30 koliko ih je, ima svoje ime. Priznajem, malo su i razmaženi. Veliki su prijatelji čoveku, kao i psi. Ova farma za njih je i azil, jer imamo i neke koju su slepi, stari. Neverovano je koliko vole pažnju, uživaju kada ste sa njima, kada im pričate, mazite, pevate. Desi se nekad da odustanu od paše, samo da bi bili sa ljudima”, dodao je on.

Tagovi: magarci

Ostavite komentar

Komentar možete poslati koristeći i naloge:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*